Awal preggy - Ubat tahan muntah

Hi mommies, ada ke yang pernah ambil ubat tahan muntah untuk yang mengandung trimester pertama?

2 Balas

sy dapat ubat muntah dri klinik. muntah sy da terok sgt bole kata setiap sejam muntah sampai lembik bdan ni.ada kluar darah sekali masa muntah. doc bg ubt tahan muntah.balik tu sy terus telan ubat tu. mlm tu tk muntah cuma tk selesa prot je. esok pg tu pun sama sy terus je makan ubat muntah. skrg da kurang sikit sehari 2x je muntah. sebelom ni sehari sampai lebih 15x.

Saya ada dapat sekali ubat tahan muntah masa double confirm pregnant kt klinik, mmg doktor tu bg.