Ubat tahan loya@ muntah veloxin

Hi semua. Nak tanya ada x sini momy yang makan ubat tahan muntah ? Is it okay? Sbb hritu muntah lebih dari 6x . So Dr ada bg ubat tu juga. #firstbaby

4 Balas

Kalau doktor yg bg ubat, insyaAllah okay. Saya pun masa awal2 pregnant, dah double confirm dgn doktor, doktor bg siap2 ubat tahan loya dgn angin sekali. Masa tengah teruk alahan, mmg ikut aturan makan ubat tu. Tp bila dah makin kurang, saya makan bila perlu je.

2y ago

Haaa lega sikit dgr tu. Itula sampai xle makan trus n angin . Thankyou for ur respond.

sama Mcm Sye juga..awal kehamilan alahan teruk muntah2 n loya Smpai xselera mkn juga ape2 xbole buat.. Sye mkn ubat veloxin ne..dpt berkurang👍 skg da masuk 23week..da kuat stamina mkn supplements saja💪😅

ok sngat2 dgn sya. drpda muntah bnyak kali. jdi sekali ja. pastu hilang trus. tp pastikan xbiar perut kosong ya.

insyaallah ok