GBS positive

sy admit ward isnin yg lepas . sbb rasa ada air kluar . ingat ketuban bocor . lepas dah admit sehari , sy discharge . and doc sahkan sy ad gbs positive . ad sesiapa tahu lebih mendalam psl gbs ni atau geng dgn sy tak ?

2 Balas

Salah satu kesan Gbs mcm ni lah, akan attack sac smpi ketuban bocor. Simptom setiap org tak sama. My friend keputihan biasa2 je masa pregnant tp bila check gbs positive. Mcm sy pulak keputihan teruk tp simptom mcm kencing tak puas, pedih, kencing kotor, berbau semua tu takde. Tp bila buat hvs, confirm gbs positive. Gbs ni akan attack masa nak bersalin nanti. Masa baby nak keluar tu, kuman2 ni yg akan melekat dekat baby di sepanjang laluan. Sebab tu once u dah masuk LR nti doctor akan bg antibiotic as protection to baby masa nak keluar nti.

4y ago

Gbs still ada. Just keputihan tu terus kurang.

GBS ni keputihan yang teruk masa hamil

4y ago

tapi sy takde keputihan sis ..