positive GBS

hi mommies, sy pregnant nak masuk 36weeks dah, tp harini baru detect positive GBS. tp jarang je ade keputihan pada spender sy, haritu doc decide nak check rupenya positive 😔. apa perlu sy buat? dan mcam mana dgn baby nti ya? sy risau

1 Balas

hi sis.. sy pon ade gbs.. biasenye gbs ni xbleh buat ape.. klu insert ubt pon akn ade blk spnjg pregnancy ni.. nnt mse nk bersalin doc akn bg iv drip antibiotik 4 jam skali smpi bsalin bg elakkn risiko baby tkena kuman.. baby akn d pantau kat nicu lps keluar nnt.. tu yg sy tau.. sy pon blum bsalin lg..

11mo ago

sy tau dr doc.. doc yg inform sy mse checkup klu ade gbs kne buat ape.. tp klu ade gbs ni ape2 tnda trun pon better trus g spital sbbnye doc nk drip antibiotik..