Ada tak momy yg ad positif gbs lahir normal or czer ea blh share?bby ok ke sy tgh risau sbb ad gbs

Gbs positive

5 Balas

kalau GBS +ve, once ada tanda bersalin kena terus ke hospital sebab doktor akan on IV antibiotics. IV ni paling lambat kena bagi sejam sebelum bersalin. kalau csec tak ada isu kalau ada GBS pun sebab baby takkan lalu kat vaginal canal tu.

saya normal..doktor on antibiotik untuk ibu dan anak lepas bersalin sebab dtg2 je terus rasa nak beranak takdan tuka baju terus naik katil..

First bby sya gbs+ Alhamdulilah bersalin normal nnti dh nk bersalin diaorg cucuk antibiotik je..

Saya GBS positif. On IV antibiotic. Bersalin normal. Anak pun tak perlu antibiotic.

3w ago

alhamdulillah sis..tq share

boleh je normal. nanti sblm bsalin dktr akn on ubt pd ibu.

4w ago

tq for info