Bagi baby makan

hi. sy ada join grup makanan baby di fb. nak tanya kebanyakan mummy di sini bg anak mkn mcm mana ya ? perlu ke ikut 4dr ? atau mummy semua masak je utk baby apa2 asalkan no sugar no salt. bila join group tu mcm leceh pula nak bg anak mkn pun byk rules... . nurse sy pula suruh bg terus makanan pelengkap mcm org dewasa ada karbo protein serat terus masa 6 bulan.

1 Balas

Seeloknya masa mula nk knlkan tu just msk bbur mcm biasa...tp tanpa garam...mmg kosong je...sbb kita nk knlkan mkanan pd dia....ikut nurse dia suruh blend...pd sy agk leceh...cara sy...sy lenyek2 je bbur nasi tu masa panas...