Tips Untuk Tambah Berat Badan Baby Dari Pusat Maklumat Pemakanan Negeri Selangor

Hi ibu2, nak share info terjumpa di FB. Lepas ni jangan takut2 ya nak bagi baby makan makanan pelengkap seperti org dewasa ( ada karbo, protein & serat ) seawal dari 6 bulan. baby 6 bulan kan sudah boleh makan, bagi saja baby makan, asalkan tiada garam gula dan msg =) . . . . . Tips untuk ibu bapa yang mempunyai anak yg kurang berat badan. Salah satu punca anak kurang berat badan ialah anak kurang/tidak cukup pengambilan kalori/ tenaga P/s: Banyak info pemakanan sihat yang boleh dapat melalui sumber yg betul.Jemput like dan follow page Bahagian Pemakanan, Kementerian Kesihatan Malaysia

Tips Untuk Tambah Berat Badan Baby Dari Pusat Maklumat Pemakanan Negeri Selangor
1 Balas

👍🏻👍🏻