risau

Nak tanya..selalu bg baby makan umor berapa bulan eh.? Setahu sy umo 6 bulan..tp kalau mcm bg baby mkn umor 5 bulan ade effect tak.? Risau kalau mak mertua bg baby mkn..sbb sy kje..baby mak mertua yg jagakan..risau pulak bila fikirkan..

2 Balas

6 months , under 6 months ta boleh sebab usus baby ta boleh lagi cerna makanan melainkan doktor suruh bagi makan awal . da 6 month pon ta boleh bantai gak na bagi makanan sembarangan

X bleh sis... Sbb usus ngn perut ngn buah pinggang baby x matang lg... Bila bg mkn, organ2 tu semua kne kerja keras/secara paksa utk cerna makanan2 tu..