barang baby

Sy 1st time pregnant.. boleh mommy share apa yg perlu sy beli utk baby? Risau ada yg trlepas pandang.. sbb sy nanti pantang sorang2.. pjj dgn suami.. mak n ibu mertua dah meninggal dunia..

7 Balas

Hi, senarai utk hospital bag semua dah complete? If not I'll share mine😊. Selain barang2 utk baby jgn lupa jugak brg utk mommy. Kalau boleh buat checklist n boleh beli by stage kalau ad barang yang akan guna kemudian dan mana yg didahulukan. If you need the list sy boleh share😉. Then pasal berpantang saya harap ad org jagakan sis. Sbb berpantang ni x mudah, alhamdulillah I got my husband stay by my side and berpantang dkt rumah mertua (mertua bekas nurse). Kalau boleh cuba cari confinement lady. at least 2 minggu awal tu ad org jagakan.

5y ago

Pjj dgn husband.. plan nak upah org utk temankan juga sbb mcam takut la nak lalui sorang2 brpantang.. tq ye sis 😊