Dilema kena berpantang rumah mak mertua

Saya dah rancang nak ambil cl 2 mnggu stay in jaga pantang nanti dan dah bayar deposit, bila sy balik kg mil suruh pantang di kg dgn mil, sy agak tertekan sbb sy tahu sy akan xselesa nanti sbb di kg ada abg ipar yg blum kawin dan tandas plk jauh. Suami plak jnis ikut mak nya pendapat sy tak terima. Ibu sy dh meninggal jadi itu jgk jadi alasan sy kena brpantang dgn mil dan anak first. Saya dilema smbil mnggu due. 🥺

4 Balas

sama situasi mcm sy, adk bradik suami sy semua lelaki dan tggl dgn mak mrtua ad 3 org. Sy brtegas bgtau mak mrtua yg sy nk pantang kt rmh sy sndiri sbb lg selesa, sy nk kluar mndi brkemban ke nk lepas rmbut ke tkde isu aurat. Mak mrtua sy akhirnya stuju nk dtg jaga sy dkt rmh sy, lgpun sy bgtau dia yg sy bkn mntk dia jaga saja2, sy akn bg upah. Lgpun kt rmh sdiri suami ada, at least krja rmh mcm kms rmh, bsuh bju, pggn mgkuk smua suami blh handle. Mak mrtua just tlg mndikn bby dgn mskkn mknn pntang je.

6mo ago

btul sis sy harap suami sy paham jgk lepas terang🥺

suruh suami awak bawak mil jaga awak pantang di rumah sendiri. pastu awak pujuk la suami, kalau awak pantang kat kampung, dia kena pergi kerja so takleh la jaga awak selama awak pantang. nak ke LDR dengan awak sementara pantang ni. tak kesian ke dengan anak bini. gitulah drama sikit. pastu awak bagi la video video tiktok yang pasal pantang kat rumah mertua. sy cakap sebabnya situasi sy sama dengan awak, cumanya sy tak upah cl la.

6mo ago

ok sis sy try tq 🥺

jgn dgn mertua nnti stress. pantang ni emosi kene jaga betul2 kalau tk bole meroyan. so discuss baik2 dgn husb bg dia faham kalau nak anak & isteri happy sepanjang bepantang

6mo ago

ok sis 🤲

kalau sy, sy akn berkeras sbb pantang rumah sendiri lagi selesa.

6mo ago

ok sis 🤧