barang baby

Sy 1st time pregnant.. boleh mommy share apa yg perlu sy beli utk baby? Risau ada yg trlepas pandang.. sbb sy nanti pantang sorang2.. pjj dgn suami.. mak n ibu mertua dah meninggal dunia..

7 Balas

Tak digalakkan pantang sorang2 awak. Please jgn pantang sorang2. Byk bnd nak kena jaga. Urself and also the baby. Ask husband to hire org utk jaga awak. Sy ibu sy jaga skjp2 pon struggle utk kita. Bdn kita lain tau lps bersalin. Takut awak stress syg. Brg2 baby byk blh google yg specific mcm bentuk jadual tu nanti yg mana dah ready blh tick. One more mtk lah husband cuti lama sikit utk jaga awak awal2 bersalin.

5y ago

Oh i see, kalau mcm tu mtk tlg sesiapa yg rapat ke yg blh teman and jaga. Sbb anak 1st ni kita pkr kita blh jaga sendiri preparation mental semua ready tp bila btl2 nanti nak taknak mesti kena ada org jaga. Be safe ok.