Susu ibu hamil mana yang sedang anda gunakan?
Voice your Opinion
Enfamama
Similac
Frisomum
Anmum
Lain-lain (Kongsikan)

5689 respon

191 Balas

Pada pendapat saya, pengambilan susu ibu mengandung ni, selain dari meminta pendapat secara klinikal untuk mendapatkan susu yang mengandungi banyak kebaikan tambahan, kita kena tengok kesesuaian dengan badan sendiri juga. Saya sebelum ni try beberapa jenis susu. Ada yang buat saya alahan sehingga cirit-birit dan muntah-muntah. Kena tukar beberapa jenis sehinggalah jumpa yang sesuai dengan badan. Bagi ibu yang baru mengandung, boleh cuba cari pek promosi, contohnya Anmum atau Enfamama, Friso. Selepas saya cuba minum Similac, Alhamdulillah, tiada alahan. 😊

Say a minimum 3 Jenis masa pregnant ni, tp selang seli la. -Susu Kambing Hi Goat -Similac Mom -Dutch Lady Full Cream/Low Fat Sbb biasa masa bukan pregnant pn saya mmg suka minum susu. Cuma masa pregnant sy br start consume Similac. Alhamdulillah masa awl alahan xde rs loya time minum susu. Jd ketiga2 ni sy truskn je minum. Tp masa minum similac sy kena lbihkn air dlm bancuhan, sbb nurse ckp gula jd tinggi. Jd sy bykkn minum lbih Hi Goat dr 2 susu td sbb dutch lady pn gula die tinggi.

Frisomum sbb tuk bdn sy ianya sesuai...bila minum elak sembelit..senang nk mmbuang..rs pn sedap.. 😉✌vanilla+madu..it so yummy❤❤❤

Dulu anmum lama lama dah tak boleh minum. Loya bau dia🤣🤣🤣🤣 Dah tak boleh go dah. Last last tukar ke fernleaf 😂

3y ago

Fernleaf ok sngt xde rsa nk membuang..skrg nk msuk sec Bby pun just follow the flow minum Fernleaf...

ѕυмe ѕy мιnυм..ѕepanjang нaмιl мacaм2 jenιѕ ѕυѕυ ѕy cυвa..тp yg вeѕт low ғaт dr dυcтн lady

anmum..bila tukar minum susu lain bby cam xbgerak sgt..klu minum anmum lpas je minum kemain lg bby dk tendang2 😂😂

Susu kambing wildan premium.. best and x rasa mcm susu biasa yg rasa heavy and manis.. goat milk lebih light…

Susu everyday 💗 kdang2 minum susu goodday yg kotak kecil perasa coklat tu.. tpi jarang sbb manis

saya minum susu dutchlady kotak tu aje😅 yg itu ja ngam untuk masa skrg ni..yg lain xbiasa mnum.

Lazz Susu Kambing terbaik. Insya'Allah boleh bantu naikkan HB. Xde bau hamis. Rasa pun lazat.