Susu

Susu apa sesuai untuk ibu mengandung. Da masuk 3 bulan tak minum susu. Hari ni beli annum minum tadi rasa macam nak muntah pulak ?

41 Balas

Sy makan tablet kalsium jak sambil2 bgs utk atasi masalh sembelit.. Sbb susu ni tkt manis sangat.. Syukur klo konsisten.. Sakit gusi n gg pun dah ok... Sy ada jual kalsium tablet murah2 jak.. http://wasap.my/+60163231013

tak minum susu pun takpe sis..susu ni boleh membesarkn lagi baby, lagi2 susu anmum tu.. kandungan gula dlm susu pun tinggi..kalau still nak minum jugak cari susu yg rendah gula

Minum susu segar pun ok sis. Klu misi yg check up sy x galakkan minum susu khas ibu mengandung sb gula terlalu tinggi. Cpt ja baby dlm perut naik berKG2

Saya minum fresh milk je sis. Dah nak masuk 5bulan takpernah minun pun susu mengandung sbb nurse kata susu mengandung tu gula tinggi.

5y ago

same lah saya.. x minum lgsung susu tepung..sayq minum susu HL chocolate flavour.

Saya semua susu xleh minum.. kecuali Susu Enfamama Coklat.. dari pregnant anak sulung sampai ke4.. semua enfamama

Seeloknya minum fresh milk.. Susu ibu mengandung bukan xelok.. Tp kandungan gula tu tggi.. Risau si ibu dpt gdm n nnt baby besar

4y ago

Ermm sedih. Bru ja terbeli. Saya terlupa nk tgok post sya ni sebelum bli. Saya bli anmum pulak tu. Ramai sni ckp x okay. Naseb baik 7 sachet sja. Dh la x sedap

Mcm saya ad maslh gastrik... Minum susu je perut lps tu bergolak angin.. N pedih jdi nye.. So saya amalkn tablet kalsium je.

5y ago

Iyeaa.. Boleh awak.. Lgi pon lau cm saya xd masa jugk nk buat susu tu.. Rushing. So tablet kalsium je la. Hee

Saya minum susu HL. Kalau takleh minum yg plain, ambil yg coklat. Elok sbb susu tu ada folic acid jugakk.

Sis cubalah susu juna perisa coklat, dia susu kambing.bagus. saya 18w lebih minum susu tu sekarang.

Susu wildan coklat sis... Ok... Sy minum anmum jgk.. Tak blh mcm nk muntah. Bau ubat kuat sgt 😝

4y ago

Saya pon dh p bli anmum. Beli sebelum tgok komen dkt pos saya ni. Ya allah menyesal pulak. Haha.