anmum mertena.

Susu anmum mertena okey x??

20 Balas

kndgn gula tinggi prnh try minum dlu naik 2kg dlm 1minggu kne minum air gula trus sbb bgtau sy minum susu anmun . misi kk kata lebih baik xpyh minum susu tepung . sy tuka minum susu fresh ducthlady kotak2 tu je yg LOW FAT . bru dorg kata ok . lebih bgos . xminum lngsg susu kg xd kalsium plak .

Manis wlaupon tulis kat peket tu kurang manis, br mnum 7 sachet, bile check kk berat naik 1.5kg, xlame trus kne mnum air gula dan sgkut gdm, mnyesal sgat mnum, dr n nurse x galakkan anmum, cr susu HL atau yg low fat, jnji ade kalsium x smestinye susu ibu mngandung

Doktor tmpt sy checkup tu pesan nk minum susu elakkan minum anmum..Dr cakap kandungan gula dlm anmum tinggi..takut gula naik n baby beso sngt..nk keluar nti susah..tp klu nk minum jga terpulang..

Sy minum anmun jugak. Tapi kena sejuk. Takboleh minum suam 😂😂 masa nk mnum tu kluarkan dlu dri peti ais biarkan dlu bru mnum. Huhuuuu shedap ngattt pastu loye 😅😅 alhamdulillah. Xde muntah lg okla kan ? 🤣🤣

5y ago

kita serupa..hihihii bancuh2 letak dlm peti ais beku atas tu nk bg cepat sejuk 😀😁 Baru minum..kalau suam2 loya tekak lps minum

Ibu digalakkan utk mnum susu 0 sugar ya.. Elak kencing manis masa mngndung.. hormon wanita biasa and pregnant women lain sgt.. Boleh try minum dutchlady tepung or fernleaf atau anlene.. mana2 susu yg takda gula is good

5y ago

Elak yg berperisa.. sbb gula tu tggi klu ada perisa😅

saya minum anmum meterna yg original..sedap je buat pekat2😁..tp saya dah x minum air manis2 sejak pregnant, banyak kan minum air kosong..alhamdulillah setakat ni xder masalah ape2 inshaa allah

Kandungan gula tinggi anmum materna. Dr. Xde suggest pon minum susu pregnant. Yg penting minum susu untuk kalsium. Lg 1 x semua susu boleh telan. Ada je yg x kne dgn tekak.

saya minum yg perisa coklat..tu pn atas nasihat doc n nurse..sbb berat baby x mcm week dia..sebelum ni minum susu biasa ja..Dutcy lady, Fernleaf, Everday n HL..

4y ago

Sis ambik anmum coklat jugak ke atas sbb berat baby kurang dari usia kandungan dia ke? Sbb saya nak cuba anmum sbb berat baby kurang dari week dia.

kakak2 n kwn2 sye pun larang sye amik anmum..sbb mreka consume anmum ad yg bb bsr gdm kncng mns...ble stop bru ok..sye ambil similac..dh 6mnth alhamdulillah ok

5y ago

sy pulak trpksa minum anmum sbb berat baby x mcm week dia..so far alhamdulillah berat bby naik lps minum anmum 2minggu..dr 1.2kg ke 1.5kg..atas saranan pakar..

Sy minum frisomumgold..elok tuk penghadaman..nk membuang senang brbnding susu lain yg pnh sy try.. 😉✌