Normal ke leher dan ketiak bertukar gelap? Dah sental scrub semua masih jugak. Saya baru 23weeks

Any suggestion?

28 Balas

Bukan tu aje dekat pelipat dekat celah jadi auto gelap..sya 20week 4day dh nampak dh beza betul dengan warna asl kulit..kontra gituh..gigih jugak pakai lotion scrub mmg xlentur..tapi bila tanya dr depa kata tu sementara sbb hormon nnti dh bersalin semakin elok balik seperti asal🥰lagi 1 parut allargic ubat sya alami pon ssh nk hilang.hope akan pulih selepas bersalin semua 😅😂

sy ketiak brkerak hitam da ni.. padahal dri kcik sy mana ada bulu ktiak.so dah takde bulu takde la istilah cukur2 smpai ktiak jd gelap ke apa.. dulu warna ktiak pon sama dgn warna kulit. bru2 ni husband tnya ehh kenapa ktiak gelap pastu mcm ada kulat. tampo karang. hormon la.. kita tengh pregnant ni. . emosi sikit 😂😂😂😂

2y ago

Kan..jd auto sentap bila dh preggy ni. Hopefully lepas bsalin nnti cerah balik la smua part tu 😅😂

sama la saya pun.. baru masuk 25 weeks.. kulit badan saya berubah dari muka sampai satu badan ni jadi macam gelap sikit.. sometimes saya rasa satu muka dan badan saya ni dah gelap kusam camtu.. then sometimes nak mak up pun muka macam xde naik seri hmmm nape cmtu eh.

saya pernah jugak🤭, cam pelik nape tiba2 ketiak gelap.. tanya kakak, dia kata normal la tu.. nanti akan hilang sendiri.. bila kakak jawab cam tu, saya lega la😂

normal sis,mcm sy juga ... aduhhhh....rasa nak nangis pun ada klau tengok kat cermin😂😂 sy tanya dokter....dia boleh pulak gelak kn sy....biasa bawaan hormon katanya

Saya pon sama, tapi hitam ni xjd dedua belah, dia sebelah je 😂 ketiak, perut sikit, peha, muntut 😂 Suami ckp nmpk gelap, sy jwb je, “anak u kt dlm tu” 🫰🏻

iye betul.. sy pun Rasa kulit sy bertukar gelap sikit.. ketiak pun gelap.. Dan org nmpk muka Kita mcm pucat.. ambik gmbr pun Rasa pelik je muka sendri

Sy pun alami benda sama skang 29 week.. Sy xda buat apa2 pun sental/scrub.. Rasanya normal akan hilang sendiri lepas bersalin

normal dik, nti lps bersalin dia akn hilang.. tu seme sbb perubahan hormon je, leher, ketiak, miss v juga, akn jdi hitam..

saya bukan setakat leher Dan ketiak... celak kelengkang pun hitam... Lepas bersalin dia hilang sikit2