Susu formula - Elak kembung

Baby saya hari ni usia 20hari. Waktu malam mmg kerap kembung perut. Sy mmg sulam susu badan & susu formula. Mungkin susu formula tk sesuai. Ada tak yg boleh suggest susu formula yg ok

9 Balas

saya guna s26 kembung perut, berat pun tak, pastu saya tukar ke dutch baby okay berak dgn perut smua, tpi berkahak, sy baca susu tu mmg pekat ramai yg kena camtu, jdi sy lbihkan air sikit, tgk atas baby puan okay ke tak,

7mo ago

nurse dekat wad scn ada bagitahu dorang mmg guna susu dutch baby utk jaga baby dekat sana,

baby sy minum lactogen, so far okay, xde kembung ke apa. ke sis kena elakkn mknn yg berangin, sbb kdg boleh bg kesan jgk pd baby. sblm tido jgn lupa, sapukn minyak telon kt perut n tapak kaki baby .

kena try n error sis..saya cuba similac loctos free alhamdulillah anak serasi..kuning pon turun selang seli ngn susu badan..kt shoppe murah rm36

Enfalac orang kata yg hampir menyerupai susu ibu, tp mahal sikit la. Satu kotak rm75 huhu

7mo ago

8hari je ek. Huu, memang kena kerja keras ni. Janji anak sihat kan sis

Baby saya sejak 7 hari dah sulam dengan bf dan fm sebab jaundice . Saya guna morinaga BF-1

7mo ago

Oh tk oernah dgr brand tu. Harga mcm mana ye

nak tanya pendapat susu snow ok ke ? sebb ada sya jadi sembelit minum susu s26

7mo ago

Alamak. Sy pun tktau. Mintak2 kawan lain yg baca boleh komen 🙂

baby saya pakai dutchbaby alhamdulillah okay... kne cuba sia try yg pack kecik

7mo ago

Baby sy minum dupro. Dah 2 minggu lebih minum, malam td je tiba2 kembung. Konfius jugak sy pun

boleh try frisolac ar untuk anak kembung

7mo ago

Ok baik. Boleh suruh suami beli 😊

Sy enfalac dr lahir tk pernah ada msalah

7mo ago

Ramai yg kata enfalac ok. Tp harga keras sikit kan😅