hi..my baby born vry small sze 2.5 kg..

hi...suggest formula milk for bby gain weight???pllzz help me

31 Balas

baby sy lg kecil. 2.3 kg. sy hnya bg susu bdn. berat dia cepat naik dan dia sentiasa sihat. jarang sgt sakit. susu bdn trbaik

Kerapkan bagi susu badan. Dlm 2mggu kalau baby dpt cukup susu badan mesti naik. Ibu kena rajin makan sup2 utk tambah susu jg 😊

Bf je sis.. insyaAllah baby bambam lepas tu. Baby sy pun haritu lahir 2.75kg je. Skrg baru 2 bulan dah 5kilo lebih😊

susu ibu la paling terbaik. cuma perlu susukan sampai dapat hindmilk . pastikan breast betul2 kempis dan kosong baru beri sebelah lg.

5y ago

depend dgn ibu .kalau masa tu breast tengah full mungkin mkn masa lama la. tp make sure breast dah rasa kempis dan kosong .

i gave my son Karihome goat milk... it helps because my bfeeding journey wasn't that good.

morinaga. hampir 90% sama dengan susu badan. boleh mintak sample dulu kat website morinaga malaysia

both my babies very small 2.4kg my 1st son i give enfalac ngn 2nd fully breastfeed 😊

hi..my first baby 2.35..bg susu ibu je kalau susu ibu byk..baby akan naik beratnye..

i gave my son s26 mix with breastfeed.so far his weight gain a lot & achieve normal bmi

5y ago

Hi sorry can i ask wht kind of type s26 you consume ya? I mean s26 gold or yg biasa? And your baby brp bulan? And mcmmana mix?

breastmilk is the best. My baby was born 2.5kg. In one month gain 2kg.