To Gain Weight

hi mommies, is there any multivitamin for 1year plus babies for gain weight? my baby refused to eat, she only eat for 1 or 2 spoon.. i do changed her menu everyday but the result is same.. i almost give up to put her to eat.. her weight is only 8kg ? help me mommies..

12 Balas

Try not to keep changing the menu, let your baby get used with the menu first. However, you can varied the texture, maybe your baby want softer food due to gums or teething problems. Besides that, try add little unsalted butter/ extra virgin olive oil/ virgin coconut oil into the food or the foods that helps gain weight for e.g. potatoes, sweet potato, avocado & so on (starchy foods). You may try cooked (baby oat + mashed banana + unsalted butter) for breakfast. For multivitamin, you may get advice from the paed. All the best 👍💝

Baby saya i put appeton baby drop dlm his milk of the day..Now at 1 yr lebih skt sometimes dia ada je xnk makan..I notice, sometimes dia ada specific org yg dia nak minta suapkan, sometimes he wants to feel his food, dia rase involved sama bila makan, sama macam parents..baby lg peak makan bila makan sama2 dgn family, rather then suap dia saje..sometimes, I let my baby see when I cook, jd die nmpk apa yg die akan makan, wlupon die xtau ape tu..also, monitor your baby ada tendency makan apa, suka lebih masam ke, manis ke, more texture or less, bland ke slightly flavourful ke..

Ada baby lebih suka disuap direct, lg ada tendency mkn bnyk skt..ataupon start makan sendiri. ada jgk yg lg ske kita bg food tu besar2 skt, sbb mudah dia nak pegang n makan sendiri..also, baby nie dia nak makan apa parents makan, jd bila die tgk lain sngt rupanya food kita makan dgn die makan..die leh reject

Anak I 1 tahun 5 hari still x naik berat 7.2kg je.. kasi appetton pun sama picky eater minum susu pun x nak.. sumtimes susu minum malam sekali je.. itu pun susah 4oz.. anak I ade gerd juga.. haizzz stress saya bila anak asyik muntah.. da tengok pakar pun ok je.. 🥺

d'drops booster tebaik untuk tambah berat badan anak, kalau okay dengan your baby, dia akan jadi kuat nafsu makan dan menyusu..anak sy skrg baru masuk 1 tahun berat badan hampir 12kg ,11.90kg alhamdullilah sihat

Appeton with lysine. My daughter appetite improved and less getting sick. If not, every month mesti selesma and batuk. Bagi susu mahal pun x guna. But with appeton improved.

Klu sy suggest Qaseh Gold Junior. InShaaAllah membantu menaikkn selera makan anak & menaikkan berat badan. Superfood.Organik & natural.

2y ago

boleh,biasa recomended pun umur setahun ke atas.

Baby saya premature, Doc suruh makan appeton multivitamin. Boleh la cuba

8mo ago

hi boleh tak tau anak brpa brt skrg ,sbb sy baby sy pun premature ari tu timbang 7.1

Anak sy setahun 21hari berat baru 6.8kg.. bulan10 kena jumpa pakar pemakanan lg.. ☹️

4d ago

sama dgn anak saya.. kurang nak makan.. dah setahun 21 hari tapi berat dia baru 7.49kg

sama la ank sy 1thn 1 bln mkn 2 sudu lpas tu x nk ttup trus mlut dia