Sex berdiri

Suami saya suka sex dlm toilet masa mandi. So position nya doggy berdiri tu. Lps cum, terus mandi wajib. Tp kan, sesuai ke position ni untuk conceive sbb tiap kali terus meleleh keluar air mani dia. Ye la saya dgr org kata kena baring at least sejam silang kaki etc. Ada tak yg tau. Sbb tak tau la scientifically nye camne adakah sperm tu terus masuk cam vacuum cari telur kita?

18 Balas

Doesnt matter any position. Sperm tu auto akan berenang ke arah telur. Pakar o& g pernah cakqp, yg org kata sex pastu baring sejam utk lekat tu takde kaitan pun. Ada yg cakap kena lurus kakj ke atas la mcm2. Tapi takde scientifically proven facts pun menyatakan semua tu jadi. Ada je yg buat mcmtu still takdapat conceive. Tak semua sperm yg berjaya sampai telur tu kualiti, so pemakanan each other pun kena jaga. InsyaAllah kualiti telur and sperm bagus. Janji sex masa peak ovulation insyaAllah lekat la. Baca doa, betulkan niat nak timang chaya mata. Solat hajat dan mintak pertolongan Allah

Ntah la. Sy dan suami serious planning semua ikut tips, semua yang jadi semua apa yang sy dgr dan sy ikut tips. Hujung2 yang jadi bukan yg dalam tips, yang memang have fun, lepas tu memang terus basuh n kencing. Yang tunggang terbalik kaki atas tu semua tak jadi, yg women on top terus basuh kencing tu yang jadi. Alhamdulillah rezeki setahun lebih kawin. Orang cakap la kalau betul2, niat dalam hati kosong kan otak before nak bersama. Jangan fikir apa, even jangan langsung fikir nk bersama tu sebab nak anak ke apa ke, enjoy tenang je. Insya Allah Allah permudahkan. ☺️

11mo ago

betul tu...klu pikir mmg xmenjadi lh sebab stress pikir nak anak je

Awal kahwin dulu i beria buat tips angkat kaki lepas bersama tuu tp tak bunting pelamin jugak. Last2 penat & stop buat. Teruskan hidup dgn lain2 sex position. Tp itulah rezeki tak pernah salah alamat. Pregnant jua tanpa angkat kaki lepas conceive 😅 Tapi pape pun tak salah sis nk try position2 lain utk eratkan hubungan laki bini

kalau nak terus lekat, awak boleh je ikot lepas period awak tu lagi" time subur nak buat kerap boleh selang" boleh atleast usaha kena ada sebab kalau jenis pulak dapat bini xberapa kuat seks nak main hari" buat selang" hari pon dah ok sis lekat jugak xkira la position ape pon klu dah nama sembur dalam menjadi jugak...

Selagi kita sedang fasa subur dimana telur dilepaskan dan bertembung dengan sperma selagi tu peluang untuk pregnant besar sis tak kira posisi macam mana pun..yg penting kena rajin track waktu subur..tp sy faham ada yg TTC mesti cuba pelbagai cara utk conceive tmasuk cuba posisi2 berlainan..

Yg penting hari ovulasi kita, sperm suami dgn telur kita berkualiti, any position inshaaALLAH boleh lekat.. Kalau sy pulak, org kata kalau women on top, susah lekat sbb sperm x masuk dlm rahim.. Tp sy dgn suami bersama time sy ovulasi, alhamdulillah lekat.. 😊

Apa2 position pun x kesah sbnarnya sis. Saya pula biarpun sex baring bila husband lepas je dlam saya xdan nak tunggu2 dah trus bangun on the spot and basuh siap package kencing skali. Alhamdulillah pregnant je.

11mo ago

hahaha Sama la mcm sy Lepas sex bgn basuh package kencing..auto mcm Tu...😅😅

Suami saya suka jugak mcm ni sis. Kdgkdg saya tepikir air dia ataupun kita yg punya mengalir tu . Kalau dia nak jd jd jugak laa kan..tak kira style apa pun sbb bg suami puan tu style tu sbb suruh kita pun missV ketat je

11mo ago

tak faham sis

apa2 position pun sperm yg boleh masuk cari telur & get pregnant kalau ikut time awak tgh ovulation. tk semestinya baring je. tp boleh la try byk position ckp kt suami, takkan itu ajer huhu

I did this on my last sex with husband, turned out now dah faint line kat upt test. Any position sama je boleh conceive