Bahayakah rokok pada kandungan?

Suami saya kuat merokok. Duduk apartment takda beranda buat saya rasa rimas, lemas dengan asap rokok yang terkurung dalam rumah.. Kadang saya semput. Susah nak bernafas. Bila bagitau suami.. Dye dengarlah sekejap. Pastu buat balik.. Dengan keadaan saya pregnant macam ni.. Kalau sahabat kat tempat saya macam mane tegur suami?

1 Balas

sis kena bertegas sepenuhnya dgn suami...sya masuk wad sbb hal gini..sya xthu sya preggy masa tu, sesak nafas dn msuk wad..rupanya oksigen kurang dn dgupan jntung over normal...paru2 sya 100% sama dgn perokok hasil xray,blod test dn ekg...🥺 syukur sya d msukkan wad dn d ktahui awal sbb boleh putus bekalan oksigen ke kepala secara tiba2 tnpa ada simptom jika d biarkan lama...😪