orang sekeliling merokok

baby newborn bau asap rokok tak apa ke sbb org dlm rumah semua merokok kadang dah bawa baby masuk bilik pon baby bau rokok juga hmm apa saya kena buat

6 Balas

awak perlu tegas dengan mereka wlaupun dh tegur tp msih sama .. ini demi kesihatan bby awak tau..jangan abaikn kesihatan bby bnda tu sngt penting..klau boleh jauhkn diri dri mreka bwa bby supaya tk hirup bau asap rokok..bila bby dh selesa dh ok dgn persekitarab kita pun rsa puas hti♥♥

Husband sy pn hisap rokok juge tapi jao dr kitorg dlm rumah nie. Bby duk dlm bilik je ade penapis udara Coway. Klau papa ye lps hisap ade bau mmg sya xbg dia cium bby. Papa dia pn tau. Xblh dekt ngn bby. Nk dekat ngn bby kna mandi, cuci tgn gsok gigi.

tak elok untuk jantung baby sebab paru2 bby baru nak matang. better nasihat la org dkt rmh tu merokok dkt luar. common sense. kesian bby jadi mangsa

tu lah org lelaki,xde kesedaran.nk kne jd ape2 dulu kt baby baru terhegeh2.gerammmmm.sis klu nampak sape2 nk merokok,ambik baby bwk g jauh2..

Xboleh sis. Effect sangat pada baby. Bahagian pernafasan dia. Asma, lelah akan serang dia nti.

dah cakap tapi sama juga