Suami garang

Suami saya garang .. kalau gaduh 2-3 hari taknak bercakap .. kita time pregnant perlukan dia sangat hmm 🥺🥺

12 Balas

komunikasi penting sis. kalau dia taknak bercakap, sis mulakan dulu. luahkan isi hati sis. apa yg sis nak dia buat utk sis n apa yg sis perlukan. waktu pregnant ni mmg sensitif. kena bagitahu dia. kadang2 orang lelaki ni, dia bukan faham hint hint ke apa. kita cakap je terus apa yg kita nak dan terbuku di hati tu. sbb diorang kurang sensitif, tak macam kita orang perempuan. kalau org layan acuh tak acuh pun kita da terasa hati. kena banyak2 sabar dalam perkahwinan ni. yang penting apa2 jangan pendam dan berahsia. pastu dgn harapan suami paham paham sendiri. sbb dorang mmg takkan paham melainkan kita bagitahu dorang direct. suami sy dulu pun tak pandai pujuk. kalau sy diam, dia pun diam berhari2. tp kita la yg sakit jiwa, duduk 1 rumah tp tak bercakap. lepastu sy bagitahu je yg saya nak dia pujuk sy. kalau sy diam, jangan la dia diam sama. dia suami dia kena lah pujuk sy dulu. lepastu lama2 dia paham. kalau apa2 dia pujuk dulu. dan selalu pesan kt suami, suami kita la yg membentuk kita. kalau dia berkeras dgn isteri begitul jugak lah isteri akan jd. sbb isteri tu cerminan suami. kalau suami ckp baik2, didik isteri baik, maka isteri pun baik.