Stress ank selalu nangis

Stress main dengan anak selalu nangis.. stress sgt!!! Nangis tak kira masa. Kalau sejam dua boleh tahan. Ni nangis sampai 8 - 14 jam!!!! Nk makan pun x boleh, nk minum apatah lagi. Mak tlg jaga kejap je. Dlm setengah jam mcm tu. Bila aku x pduli baby nangis, ma mrh ckp jgn biar baby nangis lama², bahaya. Aku ckp biar je, lama² dia stop la. Mak ckp em patutla susah nk dapat anak pun, mcm ni rupa perangai. Mak ckp anak xnak tdo, nk main, aku plak paksa dia tdo. Aku geram dgn mak, aku sound mak. Budak kecik mana umo sebulan tak tdo 10jam sebab nak main?!!!! Mak pun diam terus ambik anak aku letak kat luar. Duk perli aku, anak nk main, anak nak main.. ya Allah aku geram nk balik rumah sdri. Kang bila balik mak buat muka. Kita ni terpaksa cncel ckp kat suami nk balik lain kali.. Ya Allah stress sgt!!

5 Balas

sama laa anak pun baru lagi 25 hari, asyik nangis. sampai ada tahap marah2 sbb stress, kesudahnya sy nangis balik bila dia dah diam. rasa bersalah sbb dah mmg cara budak mcm tu, tp kita marah2 dia pulak. sekarang dia kena warded kat nicu sbb ada masalah kat usus dia. minta doa supaya anak sy cepat sembuh dan boleh discharge minggu ni jugak. jujur kata sy rindu dengar tanggisan dia bila dia takde kat rumah. lepas ni kalau dia nak nangis pun sy tak kesah, asalkan dia ada kat depan mata.

2y ago

saya faham perasaan awk. time dia nangis kita stress sgt. tapi bila dia tdo kita rasa kesian. bila jauh dgn dia, rasa cepat² nk balik peluk cium. skrg bila dia takde rasa menyesal. sy doakan awk kembali bersama dgn baby secepat mungkin. moga anak awk sihat seperti dulu. in Shaa Allah. ibu jgn sedih oke