Stress ank selalu nangis

Stress main dengan anak selalu nangis.. stress sgt!!! Nangis tak kira masa. Kalau sejam dua boleh tahan. Ni nangis sampai 8 - 14 jam!!!! Nk makan pun x boleh, nk minum apatah lagi. Mak tlg jaga kejap je. Dlm setengah jam mcm tu. Bila aku x pduli baby nangis, ma mrh ckp jgn biar baby nangis lama², bahaya. Aku ckp biar je, lama² dia stop la. Mak ckp em patutla susah nk dapat anak pun, mcm ni rupa perangai. Mak ckp anak xnak tdo, nk main, aku plak paksa dia tdo. Aku geram dgn mak, aku sound mak. Budak kecik mana umo sebulan tak tdo 10jam sebab nak main?!!!! Mak pun diam terus ambik anak aku letak kat luar. Duk perli aku, anak nk main, anak nak main.. ya Allah aku geram nk balik rumah sdri. Kang bila balik mak buat muka. Kita ni terpaksa cncel ckp kat suami nk balik lain kali.. Ya Allah stress sgt!!

5 Balas

saya pulak stres dengan suami sendiri. terlalu banyak pantang larang. saya EP mom, 3jam skali wajib pam. kalau anak bangun kelam kabut tak sempat nak kosongkan breast. nak solat,anak terjaga. nak makan anak bangun. nak tido rehat tgahari. anak bangun. time dia tido kite nak pam susu. bila dah siap pam nak solat nak tido kejap. tetiba bangun. siap dodoikan tengok2 dh nakbmasuk waktu solat lain plak. memang tak cukup rehat. anak 3.4 hari ni asyik nangis je. saya nak berak pun tak sempat. dah la sembelit. dengan takut2 bekas luka lagi. kalau masuk toilet lama. suami marah. cakap suruh tido je dalam toilet tu. saya tertekan sangat². rasa memang takkan mengandung lagi. cukup sorang ni je. jiwa tak kuat. takut kalau mengandung lagi. dengan perangai suami macam ni memang gila jadinya.

1y ago

dia jaga je sis. tp masa anak banyak dgn sy. cuma pantang larang dia banyak sangat. semua takboleh. 2bulan pantang. hanya kluar rumah utk ke hsptl saja. ingt lepas 40. boleh la nk pegi rumah mak yg 2langkah je dr rumah sndiri. tp suami tk izin. teperuk je dlm rumah. mak datang rumah borak. cakap baju anak nanti simpan. boleh bg kat adik dia olak nanti. kita tersasul. dah taknak da memgandung. sb stres simpan sorang. nak cerita aib suami plak. diam jelah.