stresss gdm

Stress bila dpt tahu kene induced . Sebelum ni saya lahir normal now sec baby kene induce SBB gdm on ubat . Nak tahu sakit tak ke same je macam bersalin normal 🤣 Rasa down je bila dpt Thu

10 Balas

Sy pon pernah induce ank sulongg, sbb air ketuban dah pecah tapi x de contraction langsung.. Sakit lepas kene induce tu menggelupur ats katil.. Nangis2..tambah pulak nurse masuk ubat yang nk bg kite berak tu.. Utk jalan cepat buka.. 😭.. Ank no 2 alhamdulillah sakit normal dan contraction hanya mengeras je,dan tak kene jahit.. Skrg ni InsyaAllah due bulan 12/2020 ank no 3..hihi..smoga slmt smuanya la..

Tengok kepada org mummy ramai kata induce sakit tapi sye induce tak sakit lasong 😅ehh macm tipu lak kan kata tak sakit lasong😂saya rase sakit mase doktor seluk pecah kan air ketuban sbb jaln tak buka buka . Sakit pun mase doktor jolok tu jela. Sbb jari doktor tu kontot² haha#baby1

4y ago

aik..kalau da kasar mcm tu bjumpa dgn mama2 yg tgh ksakitan mmg kena tendang la jwb nya..hahha.btul jg.inikan jari dokter seluk2 cek kpla baby sakit da..nah..kalau tangan lg.bygkn laaa..aduii na sakit nya tu d sna..

sy pun gdm on diet. tp da 2x beranak induce. 1st drip, 2nd ubat. contraction dia lg cepat n cepat juga bersalin nya..tu pengalaman sy la. lepas masuk ubat dlm 1 jàm rasa contraction, dlm 3 jam pastu bersalin. no need to worry prosesnya InsyaAllah lg cepat.semoga dipermudahkan..

Saya pun first baby. First experience so susah nak tau sakit sama ke tak setiap pregnancy. Tapi dengar cerita yang pernah induce, katanya sakit. Masuk belon pun sakit. Induce drip lagi sakit. Tapi takpe, sekejap jeee. Be strong mommy! Janji baby keluar sihat!

4y ago

cayoook! ibu jasmine! kita sama..b prostve.kekal kuat...haha

stau sya.kalau gdm on ubat kena bsalin awl 2 mnggu kan dr due? sya gdm juga tp on control la.alhmdulillah.harap2 bslin normal.btabah la ibu2 yg bsalin awl.dugaan utk kita 🤗🤗

sy pun induce 38 week anak 1st, sy x rsa sakit sangat walaupun masuk ubat 2kali, masuk belon n masuk air,.last2 rse nk beersalin tu mcm nk terberak sangat2😂

4y ago

takutnya dgr induce..msuk belon n msuk air ni.apa2 la bnda.mcm bunyi kta jd expriment..😂😂 yg pnting ibu dn ank sihat...amiinn

sakit rse cm xnk dah ckop la sorg 😅...pengalaman sy induce pill xskt sgt,induce drip plg skt n cpt bukaannye...semoga dipermudahkan semuanya..in shaa Allah 🤲

4y ago

Btulll tuu induce drip mmg sakit..

Nasib sya 1st bby overdue.. 2nd induce.. Skrg 3rd sangkut gdm.. Tawakal pada allah untuk segala2 nya.. Counting days...

saya ank 1st..gdm on ubt..kne induced..tp alhamdullilah bby keluar awal sehari trkh doc bg..

Induce drip yg sakit nye rasa nak penampar je orang depan mata🤭