Takut berdebar 😅

Hi mum. Saja nak share and nak mintak pendapat jugak. 🥹 tadi pergi checkup KK,KK bg ubat utk GDM so harini first day mkn 33w. Lepastu KK dah bg jugak date bila last jumpa nurse dkt KK. Kita ada a few appoiment dgn HKL utk GDM & Annest. Lepastu yg suprise gila bila nurse bgi date untuk serah diri kene beranak 2minggu awal sbb gdm. Kalau baby besar lagi awal kene bersalin 🥹. Takut nervous sbb selama ni mengharap kan journey preggy ni normal je tada gdm atau kene serah diri. Ada tak mum yg kene serah diri GDM baby macam mna ok ke? Saya risau jugak sbb darah O baby senang kene jaundice.. tak tahu nak prepared mental macam mne 🥹. Mum ada yg gdm kene serah diri pastu kene induced ke? Share pengalaman sikit. Tak berapa risau dkt diri sendiri risau dkt baby kene tahan selepas bersalin tu 😭. Tak tahu nak prepared macam mna sbb skrg duduk berdua je dgn suami dkt rumah, kalau rasa nak bersalin tu baru nak kene contact mak utk dtg. #firstmom #firstbaby #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

sy pun kena induce jgk kot. skrg 36w. doc suruh induce 37w sbb gdm dan baby pernah meninggal dlm kandungan dulu. tp x sure warder bila. kena jumpa pakar dulu 8hb ni.

1y ago

Semoga dipermudahkan urusan sis.. saya 33w gdm on ubat dah dpt tarikh last pergi KK dan bila kene warded.. semoga yg baik2 ye utk kita amin

mg dpmudahkan segalanya..aamiin