induce 38weeks gdm on ubat..

Doakan sy dipermudahkn.. esok 38weeks kene induce.. Td cek jalan 1cm je..

induce 38weeks gdm on ubat..
36 Balas

same goes to me..pgalaman sy melahirkan ank sulung. 3x msuk ubat utk induce on 38w dsbbkan gdm. But tak dilate hnya 1cm. Finally doc suggest msuk ubat melalui drip dan kna tggu almost 12h lagi. tp sy dh tak larat dan akhirnya pilih utk czer. Alhamdulillah anak dan sy selamat. Takde rezki nk bersalin normal

3y ago

Maksudnya dari kategori “induce” ke “emergency caesar” la.. 😅

smoga dprmudahkan sgala urusan.. saya pn sama patutnya kena induce 38w tp gdm on diet. ni doc tak bgthu pun sbb bacaan ok. alhamdulillah la.. ni tgh tggu hari je.. tanda2 takde lg.. risau jgk klau over due

2y ago

jln itik ,gelek pinggul KLU de bola tu LG ok...

Kena kuatkan diri ok.. Sblm masok labour room tu baik buat senaman dlu.. Jalan jalan ke.. Kang dh masok tu nak buat senaman pun xleh dh.. Asik baring menunggu masa je... Doa banyak. Banyak

5y ago

Ye sis..baik..t.kasih..😊😊

sory tnya sbb prtama kali hamil kena kencing manis😔mmg klu ada kencing manis kena serah kn diri ye 38mggu?sy jd takut plak😔

moga dirahmati & lancar iya segala proses2nya. sy sama juga gdm on ubat & kena induce 38weeks. harini masuk hari 16 berpantang

Semoga d permudahkan sis.. Saya pun gdm on ubat.. Aim due 38w..semoga kita sama2 d permudahkan urusan bsalin.. Amin

5y ago

In sha allah..aamiin...

Miss cuba cr dkt tiktok nama jamumall.com dy ada ajar cara cepatkan bukaan cm.. mana tau boleh sblm esok

smoga dipermudahkan sis..sy pon gdm on insulin...smoga allah permudakan utk bby sis n mummy...amin..

5y ago

Aamiin..in sha allah...t.kasih ye..

Semoga dipermudahkan urusan bersalin puan.. didoakan semoga ibu dan baby selamat ...amin

5y ago

Sama2... dah bersalin ker...?

Smga dpmudahkan..sy pon gdm on insulin..38weeks... skg dlm pantang 24hri dh..

5y ago

Insha allah doa byk2 k.. jgn lupa bca doa nbi ynus.. sy ary 2 pon time serah dri bru buka 2cm.. esoknya kena induce msukan belon..tp belon xjtuh pgi tu cek 3cm trus msuk LR... doc msukan air untk start contraction.. xsempat doc nk cek pkul 1pm.. pkul 12 lbh bby nk kluar sgt dh 😊.. g.luck k..