GDM ON UBAT 😂

Hi momies .. nak tanya ada tak pengalaman baru t1 gdm dah kene on ubat ? Okey tak ? Yela sbb awal2 ni acid folid kene makan . Maltofer kene makan . Ni kene amik pula ubat kencing manis . Dan macam mana ibu2 control ya? #Seriestanya #firstmom

1 Balas

mkn suku2 separuh. mkn minum manis n kafein weekend je. kena tahan n jaga jugak. sbb gdm on ubat w38 dah kena serah diri induce or paksa bersalin. n chance yg gdm on ubat utk kena czer sllunya tggi jugak klau x jaga

11mo ago

yup. so jaga mkn taw. nnt lps beransk mkn la puas2