Did you stop having coffee right away when you found out you were pregnant?

Select multiple options
Yes
No

1662 respon

43 Balas

kopi stop terus sejak tau pregnant & takut nak ambil sebab hb low since kali kedua check up. biasa minum milo saja bila teringin nak minum minuman panas. itupun hadkan cuma sekali sekala bila teringin. nescafe baru sekali minum sepanjang pregnant sebab rasa teringin sangat 😅. itupun risau efek hb terus banyakkan minum air kosong lepas minum nescafe.

Masa mengandung anak pertama mmg cut off terus kopi, teh.. milo/ chocolate drink ada minum jugak kadang2 sbb hb low.. Mengandung anak yg kedua, alhamdulillah hb ok..elak minuman bercaffien utk first trimester je..masuk second trimester dah start minum kopi, teh, milo sampaila sekarang dah 37 minggu..tapi sehari tak lebih dari secawan..

sya memang tak minum kopi, minuman lain ya.. teh minum cuma masa mengandung ni stop minum teh dulu.. lebih kpd minum susu saja.. skali skla minuman manis.. Alhamdulillah HB ok, tiada kencing manis tiada darah tinggi... cuma dah bnyk kali scan perut jantinan bby belum nmpk lagi.. dah 30 minggu ni.. 😔😔

huhu...memang x dptla nk stop coffee....cuma x minum hari..hb cantik gula je x cantik.Minum coffee x pki gula just fresh milk atau susu tepung..wlupun cut sugar...genatic problm..lagi2 age nk masuk 40 thn dpn..bertabahla wahai jiwa..skrg pki insulin bby 11w 4d jauh lagi perjuanganku wahai teman2

Sya berhenti terus, sbb bila dpt tau yg HB sya low. Kopi, teh o, teh tarik, sume sya stop. Alhamdulillah now HB dh OK. Ada gak la rasa teringin sgt nk minum teh o tp tu la risau Takut HB low lagi. So tahan je la utk baby. Sya bedal milo je. Tp xselalu la sya minum, bila teringin je minum.. Hihi

dulu before mengandung , hantu nescafe .. bile dah mengandung ni auto takleh nak terima kopi, nescafe ngn milo .. susu pon memilih 😅 . kalau rasa macam teringin sangat2 je saya minum kopi , nescafe n milo .

sy terus stop, walaupun hb normal. sbb dietitian kata, teh even green tea bole mengganggu penyerapan zat besi & makanan lain. 4 tahun tunggu baru bole hamil, so sy sanggup korbankan green tea untuk seketika

1st Trimester I stop caffeine intake..memang kena withdrawal symptom tak boleh fokus kerja dgn skait kepala lagi..2nd Trimester baru start balik minum coffee..Itu pun limitkan 1 cup a day je..

Saya sepanjang pregnancy boleh minum kopi o, milo o, Alhamdulillah hb pun okay je takde masalah. Saya tak boleh takde kopi nanti makin sakit kepala.

first booking cntik je hb 13.9 tapi lepas satu bulan dh tkleh tahan nk mnum kopi semua tu makin paras hidung hb nya jadi 11 je . 🥹🥹🥹