macam mana nak cukur miss v untuk sebelum bersalin?

Sory soalan sensitif sikit. Nak cukur sampai botak ke atau tepi2 je? Saya slalu gunting pendek je. Tak pernah cukur. Takut nak cukur😓 and kalau cukur, nak guna ape ye?

15 Balas

sy shave 2 mggu skali masa peknen..bila perut dan besar mintak tlg suami je,malu pun nk buat cmner, tp hari pecah ketuban x ingat nk shave, pegi hospital doktor check jalan, tahan cmtu je la segan ade semak samun sket , tp x tebal sgt la..masuk ward je suh suami belikan pisau pencukur😆 ,pegi la bertapak dlm toilet lama sket shave shave sendiri..rasa2 ngan tangan je kt mane ade lg yg x kene...asal rasa licin ok la dari x cukur langsung😅

Guna pencukur lah .. kalau xnk sakit beli krim yg luruh sendiri tu bulu nyeee.. jgn wax pulak .. menjerit satgi😂 sayeeee suruh suami jeeee .. dah sarattt.. potong kuku kaki pn suami bt.. xsampai haha

4y ago

Hahaha xpe , cube cube

Saya hujung2 nak due, saya suruh husband cukurkan dari anak 1st sampai lah kandungan 3rd nie.. Nanti senang doc nak cek jlan n jahit luka bersalin..

4y ago

Biasa lah sis, anak 1st..

kepit dua2 bhgian tepi kemaluan kita, dn boleh shave. takut di tgh2 terluka pula. ckp mcm tu dgn suami 😆 buat slow2 yer 😁

4y ago

Hehee. Thanks sis. 😆

Better pergi bubble gum wax laa .. awak wax kt sana .. tak sakit sgt .. yang penting best bila wax .. licin je rasa 🤭

4y ago

Maaf.. Saya br dgr di fiqh wanita. Haram bahagian sulit dibersihkan oleh orang lain spt di spa and so on.. Kecuali ketika menjalani pembedahan yg dibuat oleh nurse/doc..

Sy x cukur. Pakai mesin je beli Kat Watson. Suami yg buat sepanjang pregnant. Mesin sgt membantu and lebih mudah.

3y ago

Sakit tak sis kalau guna mesin ni?

Boleh mintak tolong suami cukurkan sis. Sbb memang tak nampak dahh nak cukur bwh ni. Senak perut kalau sendiri nak cukur 😂

4y ago

Sy shave licin terus. Dah laa cepat tumbuh time preggy ni. Senang nanti nak bersalin takyah shave lagi dah 😂

Better shave smpai licin..sbb sng doc nk telek masa nk jahit tu...minta tlg suami sbb mmg xleh dah tunduk kita ni

4y ago

Haah sis. Nak kena mnta tlg jg, nak tnduk sngat pun sesak dah rasa

lbh baik cukur gna mesin pencukur..cukur hbs...klau guna gillete tkut luka..guna mesin lbh selamat rsa nya..

Mintak husband cukurkan sis 😂 seb kita sakit nnti perut bila tunduk .

4y ago

😂 tula pasal. Kali ni je blh nak mnta tlg ni. Segan2 pun dah tak boleh nak mcm mna 😆