Tau x krim yg selamat utk ruam ibu mengandung?

Sorry bkn xnk jumpa doc, tp mahal sgt kos nya.. Igt nk beli je dkt farmasi.. Ada x yg selamat utk ibu mengandung.. saya ada krim ni ha xepacort tp rase x sesuai utk org pregnant.. Tiba² bole plak ada ruam antara bwh perut dan pelipat peha tepi kemaluan tu.. Tak tau la sbb bru tukar shower gel jenis scrub atau sbb panas & kerap berpeluh.. Ruam smpai rasa timbul bintik² tu.. x selesa.. perit.. buat masa ni guna calamine cream tp mcm x jalan..

13 Balas

sis berapa weeks dh...sy ni msuk 9bln naik gatal2 kt kaki, betis n punggung(bkn di lubang dubur tp yg w tu..) .mlm2 nk zzzzz automatik nk mggaru2 dlu..pembawakan bdk ke sbb baru kena

1y ago

huwaaa stressss jg hahaha...keje nk garu je...tp xpa la..sy terima..kena nk dr 36w..skrg alhamdulillab dh 37w...sikit lagi mommy!!;) hrp hilang la lps ni

kdg krim klinik pn x jln.. sye peg klinik swasta n kk.. semua krim x ok.. dua2 Dr ckp sbb hormon pregnant, lps bsalin hilg..dgn parut x yah ckp la kn.. last2 sye bia je..redo

1y ago

Same la sis.. sis pn awal2 cari jgk ubat.. dh masuk 3rd trimester ni redha jela lepas bersalin jela pk

Sama la masa sy pregnat hri tu, haabisss gatal2 sampai ke payudara😔 So bertahan je la smpai la bersalin. Dah bersalin mmg okkk je. Klau blh Elakkan berpeluh.

Sy beli krim ubat cina dr shopee je sis.. Sy kena kayap time nie,sakit nya xtau nak ckp. Ubat hospital klinik semua xjalan. krim ubat nie juga yg jadi n elok

1y ago

ubat ni ada steroid sis. tak mengandung pun bahaya utk ambil dlm masa panjang. kalau krim kk/hosp tak jalan, boleh ke klinik pakar kulit

sy pon teruk kena alahan gatal² sampai ke muka...ubat dari pakar kulit pon xjln...skrg redha jea la...dah bersalin nanti org kata hilanglah

Stgh ubat time pregnant mmg xjalan sis.. kdg yg jalan tu pn skjap je ttbe dh xmenjadi..kne bgtau nurse mase checkup dkt kk

1y ago

Sy mandi gune sabun daun gelenggang.. ok jgk

try krim snow white kt tiktok sis, feedback byk yg dh jadi. baby newborn sampai dewasa pun bole guna. multi function.

1y ago

Sy pn try awal2 okey.. lame2 mengeringkan kulit pulak pastu dh xmenjadi

try lotion Allano by Amway sis saya pakai time pregnant stretch mark kt perut pun tak teruk

pergi kk terus je. inform ckp ada ruam dn awak pregnant. kena charge rm1 je dkt kk

1y ago

tak jalan la sis. doc kasi calamine cream je