RUAM BABY @ GATAL² PADA KULIT BABY

Salam ibu².. Siapa ada pengalaman atau info, sudi la share ye.. 1) Baby x ngam susu formula ( susu lembu ) boleh mnyebabkan kulit baby naik ruam @ gatal² ? 2) Krim apa yg sesuai utk ruam @ gatal² baby. Dah p klinik, nurse bg calamine cream, sebelum ni dah guna calamine lotion, snowy lotion, tetap x oke 😓 #firstmom #firstbaby

1 Balas

Hi, anak sye penah jd ruam & telinga dye naik kuping2.. sye trus peg klinik pakar kulit swasta sbb ubt yg kk bg x ok.. gne snowy lotion pn x ok.. Dr pakar bg krim trus ok.. sye ade tnye psl elergik susu sbbkn ruam, tp dye ckp hal nie rumit skit.. byk faktor kne tgk.. since baby mnum susu ok xde muntah, x sembelit jd dye ckp susu tu ssuai.. ruam2 tu maybe sbb lain bkn sbb x ssuai susu.. since krim yg dye bg mnjadi, sye rse bkn masalah susu la..

12mo ago

tq sudi share.. nt try g swasta pula.. kesian anak asyik garu² gatal.. klinik gov ckp gatal biasa ja, katanya just sapu calamine tp xjg sembuh..