baby tendang

hi smua..sy nak tnye ,hri ni hri prtama kne kira tendangan baby utk 10 x .. klu tendangan tu slow ,msih di kira 1x tendangan ke atau mesti kena tendangan yg kuat bru dikira 1x ya ?

5 Balas

Kalau sy ikot sejam sekali. Tiap jam saya akan kacau2 baby. Bile baby respon, tendang even slow. Saya kire sekali. Huhu. Nurse xnk yg slow sb kekdg dlm sejam baby bgerak byk kali. Itu yg nurse xmau. Puan kire ikot jam je. Lg mudah.

4y ago

hahhaa ok ok..thank u sis

Kalau sy, kuat tak kuat kira ja. Asal baby ada movement. 😅 baby first mmg tendang yg lembut2 sja. Ssh btul nk kira. Baby kedua sgt aktif. Smpai ada benjolan di perut ditendangnya 😂 blum pukul1 sdh genap 10x kicks

4y ago

Tp kan sy tnya nurse jgk klu dia bergerak gn kuat tu kira ke . Dia ckp ambil bila bby tendang kuat shj . Sy jd confiuse bila nurse ckp cmtu . Act boleh kira jgk ke klu bby gerak slow ? Ikutkan bby sy gerak je tak kira slow @ kuat

Saya ambik tendangan yang kuat aje sis..So normally cukup 10 tendangan antara pukul 5petang-8malam..

Nak tanya, selepas berapa minggu kena kita 10x tu?

Brp minggu dah kandungan sis?