Tendangan baby

Salam mommy smua nk tnya...sy dh 30 minggu..tp sejak dri pagi td tendangan baby agak slow..kira selepas jam9 pagi dh cukup 10 kali..tp tendangan baby x kuat mcm sbelum2nya..tendangan yg slow je..ada ka ssiapa pernah mengalami?? Please share...risau dh ni..#bantusharing #seriusnanya #ingintahu

2 Balas

contoh kalau awak biasa cukup 10 gerakan tu 9 pagi - 6 ptg, tp kalau tiba2 ada hari yg dah 8 malam pun tak cukup 10, pastu gerakan pun slow lemah, kena pegi hosp sis. saya biasa 630 ptg dah cukup 10. pastu ada rhytm gerakan dia, saya mmg kira kick yg kuat je. haritu dah pkl 3 ptg baru 3 kali gerak tp sgt slow. ptg tu pkl 6 terus pegi hosp kena admit. baby saya takde tenaga & doc kata dia letih sbb saya tak cukup mkn. saya dah 32w ni makan tak berapa lalu. so baby tak aktif. bahaya jugak. kalau tak cukup 10 kick mcm biasa, pastu sis rasa tak sedap hati, terus pegi je hosp sis. baby dlm perut tak nampak. biarla kena admit pun dorg pantau baby setiap 4 jam.

sila ke hospital ye klau rasa tendangan slow/lambat tak macam biasa. Jgn biar2kan. kita tak tahu keadaan dalam tu mcm mana. klau terlalu ligat laju yg amat pun bidan saya kata elok pergi cek. risau baby tgh struggle terbelit tali pusat

1y ago

ok sis. sy tkut jgak nk pegi lg2 time malam ni . huhu . tkut kna tahan