masalah jerawat

Hii mommiieess..ada cara tak nk hilang jerawat timbul time pregnant niy???..sedih tngok muke bnyk jerawat..blom pregnant muke okey jer

52 Balas

Mula2 1st tridmstr mmg naik jerawat 1muka..nk pakai makeup pn malu sb nmpk bedak kt muka ketul timbul. Sy tpks tahan dr pakai apa2 produk@makeup kt muka. Plg2 pakai pn lipstick..Tgk hormones jg sis, klu sis gigih cuba pakai toner sj utk kecutkn minyak2 dipori2 wajah.. Btw.. Ada yg je mommy xde jrwt 1st tridmstr tp bila 2nd tridmstr je tetiba ada jrwt.. Mcm sy 2nd tridmstr muka dah xde jerawat tapi jerawat tu naik kat blkg badan itupn prsn bile mnt husband tlg sapukan mnyk urut kt blkg bdn sb tgh sakit blkg huhu... 3rd tridmstr jrwt blkg makin kurang. Jerawat muka lgsg xde. Tp mcm mommies ckp la, smue tu dsebabkan hormones.

better biar kan je. hati2 ye dgn ubat jerawat sebab kebanyakkan ubat utk jerawat ni bahan dia tu bahaya utk pregnancy. macam saya first baby kulit muka tiba2 berubah saya terus stop semua product. sickness saya teruk jadi saya tak study pun product mana yg selamat atau tak selamat utk pregnancy

Sabar la mumy😊.nt hilang juga tu.mcm sy dlu prgy ank 1st brjerawat kat blkng..siap minta tlg huby lgi picitkn sbb gatal..lpas beranak trus hilang..lpas tu x prnh da timbul jerawat..masa prgnt ank 2nd n yg skrg 3rd pn xda..hormon masa prgnt jak tu sis..jgn stress2 yerr 😚

Sy mse 1st trim jerawat naik . Pkai Aiken Alhamdulillah jerawat kecut then timbul blik ,mlas pkir sbb pregnt kn so myb hormone .Kang stress lgi dia timbul . Solusinya nikmati saje 😂😂 2nd trim Alhamdulillah muka dah licin berseri kihkihkih 😀

Normal sis.time preggy hormon Kita akan brubah.tapi ia Akan hilang sndiri semua jerawat tu.mcm saya,Dari preggy anak 1st lgi timbul jerawat penuh 1 bdan.lepas bersalin trus hilang.nih preggy anak kedua,datang balik jerawat

Sye pon sama...masa trimester pertama je jelah tapi...masuk ke dua dh ok ni dh trimester ketiga alhamdulillah muka lbh berseri dri sebelum pregnant...heheh...sabar ye sis...perubahan hormon tu...

me too.... skrg ank pregnant ank no 2.... dh 9minggu... mkin byk nek jerawat n ruam kt muka smpi leher.. ank 1st dlu xd lak.. betol ke org kata klu nek jerawat muka alhan tu nnti bby girl😜

5y ago

Haha...mitos tuu

Awak cuba beli produk Aloe Vera. Alhamdulillah setakat ni kulit muka sy semakin elok dan bintik merah dh beransur hilang🤗. Selamat mencuba

Biasa lah pembawakkan budak sy sebulan dah naik teruk, alhamdulillah 30weeks ni muka dah bersih tinggal parut pudar jee #bedaksejukkunyit

Saya guna pencuci muka je sis..nti dh brsalin jerawat tu automatik akan hilang..muka licin bersih nti..pengalaman saya sblm ni la..hihi.