Medical card for unborn

Hi ibu2, Sy nak tny wajib ke kena ambil Insuran for unborn ? ?I’m confused ? #Firstbaby #31weeks

6 Balas

Tak wajib tp kalau mampu, ambil lah. Anak nak membesar byk cabaran. X selalunya sihat. Kalau ada medical card mudah. Nak masuk swasta pun x pening kepala nak bayar bil.

terpulang pada kemampuan... jika mampu ambil... sbb kemudahan ye bnyak... kita x boleh jangka apa yg akan jadi bila baby lahir...

ambil je lebih baik . takut pape risiko .mcm sy dulu taknak ambil . nyesal lak bila dah jd, takde duit nk uruskan segala bnde . hehe

Tak perlu but if you nak for extra assurance for yourself , buat je

Tak wajib pun sis. Ikut kemampuan

Tak wajib