Habis pantang bila?

Sebaiknya habis pantang bila ya?Saya due awl bulan 3,masa puasa berpantang ... 🌝soalan saya,worth ke beli baju raya?saya boleh raya ke? dan ke?😪

17 Balas

Saya ikutkan due beberapa hari Syawal. Rezki telah bersalin awal pada Ramadan. Saya beli baju raya untuk pagi raya sebab sunnah pakai baju paling baik meraikan Aidilfitri. Beli baju Kurung cotton Anggun Cotton Collection yg mesra breastfeeding . , selesa je sampai ke petang pakai. Tak berjalan raya. Saya, suami dan anak duduk rumah mertua je. Mertua, ipar duai semua beraya balik Kampung. 2 minggu di rumah mertua, terima tetamu beraya/ ziarah. Selepas tu balik rumah sendiri, terima tetamu beraya/ ziarah di rumah kami. Saya trusted dropship Anggun Cotton Collection. :) Banyak baju cantik sesuai ibu hamil dan menyusukan anak.

sy due seminggu sblm raya... plan nak pakai baju nikah 5 tahun lepas ja... sedondon anak n suami..tp baby xtau lagi jantina apa... tp kalau ikut baru seminggu umurnya masa tu... pakaikn apa y ada ja.. pakai utk meraikn Aidilfitri ja kn sunnah... lagipun sy ada anak todlerr...xknla nak sia² kn pagi rayanya... sy belikn dy ja baju raya.. nnt hari raya bole join atok.nenek pegi beraya.. mama n papa duk rumah jaga baby..hihi

tkyh .. hahaha ada org nifas nya abis awal tpi better pantang betul2 nak dapat body sihat balik .. geram juga tgk baju raya tahun ni 🤣 tapi kalau nk beli , beli yg ada zip kt depan senang nk bgi baby nyusu ... cam saya pakai baju sat tangkap gmba jeh , lepastu pakai tshirt balik .. smbung terperap dlm bilik sebab ada baby kan .. takut org dok bwa kehulur hilir, satgi ad yg gatal nk lambung baby

7mo ago

terfikir gak gitu..😆and bab baby tu ye....

saya masa 1st baby bersalin 2hari ramadhan jadi masa raya mmg dlm pantang. sy raya mcm yg lain je. sy pakai baju raya then anak pon pakai baju raya. utk pemakanan sy mkn je sama mcm org lain. sebab sy xde alergik dgn makanan. stokin pon sy xpakai. stokin ni tak wajib. boleh baca semua penerangan ni dkt page fb doctor imelda balchin. doctor ada share. jadi xperlu stress okay, dear😊

Saya pernah bersalin seminggu sebelum raya. Elok je baju raya semua dh ready n sempat jahit baju raya baby. Berpantang spt biasa. Melaram pun masih on utk ambil gambar raya. Cuma jangan bagi orang datang pegang cium peluk baby. Ingat. Kita ni berpantang je. Bukan dalam iddah sampai tak boleh nak melaram. Janji pakai stokin tebal, bengkung semua...

7mo ago

okieyh awk tq♥️

pakai jela baju raya... baju raya pun berkain kan.. bukan seluar jeans..hehehe... pantang makan jer, bergaya tu tak salah ..tu pun makan pun kalau awak n anak x de alahan makan jela.. cuma kuantiti jaga...kalau awak takut, jaga makan...tapi baju raya x de masalah pun nak pakai awak....boleh jer .. bukan awak pakai seluar jeans ketat pun...😁😁

sy pun nnti pantang time raya jgak..xde beli bju raya pakai mna ada je..beli utk ank3 yg lain je sbb asben pun kne kje time tue🥲 tp raya tetap raya..lg la nnti sy akan balik kg dr selangor balik perak🤭 yg pnting jga mkn je..pakai bju raya utk meraikan raya dgn keluarga..lpas tue terpulang nak tukar baju ke x..tp sy prefer tukar sbb panas🤣🤣

Bagi saya, terpulang pada tahap kesihatan awak macam mana. Awak ikut pantang style yang mana? Traditional or modern berasaskan sains kesihatan? If modern pantang, you can rock on any outfit style mommy 😊 Cari yang nursing friendly. Traditional saya tak pasti. Mungkin ada mommy lain yang boleh kongsikan.

Hi sis. Same situation last year, sy beranak hari ke 4 ramadhan. Raya masih dlm pantang 30++ melaram jgk even pakai stokin haha siap beli baju raya minimalace padahal pakai sekejap je. Suami bwk Keluar jln2 ddk dlm kereta raya pertama . Kenangan jgk tu. Yg perit nk kena ganti puasa tu lah 😆

Nak pakai baju raya, pakai je la xde kaitan pn dgn pantang..sy pn akn pantang masa raya ni, tgh survey baju raya . Boleh la bergambar ngan baby nnti. Kalau rasa x berbaloi beli bju raya, pakai mana ada