Habis pantang

Saya nak tanya momies semua... Bila dah habis pantang mummy2 terus dtg period ke atau sebulan dua baru dtg period#bantusharing #firstmom #ingintahu

7 Balas

Sy rasa ikut badan ibu semasa pantang..ank first fully breastfeed slps 4 bln bru dtg period masa tu pantang ikut org tua xerti mkn supplement dgn sup herba cina...ank kedua pun breastfeed masa ni pantang sendiri(PKP xdpt rentas negeri)dh pandai jaga diri ambik tau mkn supplement dgn minum sup herba pantang, habis darah nifas xlama dlm seminggu dtg period terus..seterusnya period teratur tiap² bln..rasa time ni bdn pun ringan

2y ago

tp ada kwn yg sampai 2tahun xperiod langsung fully breastfeed jgk..lps tu thn ke3 n ke4 ada period 2, 3kali xteratur..ikut bdn ibu jgk sebenarnya.. skrg kwn tu dh berjaya mengandung no2 lagi 2bln brsalin haha walaupun xteratur period n boleh kata xperiod..dia khuatir pelbagai cara mkn ubat n urut akhirnya berjaya mngandung

sy xperiod smpai bby da 7months... pstuu dtg 1x lg lps tu..lps tu lompat2 xdtg.. then anak 11bulan ,tau2 prgnnt 🤣 .. tp syg nya gugur... sebulan lps tu lekat smula ... sy fully brstfeed smpai skrg .

2y ago

Masa gugur tu sis berpantang x? N mcmna nk berpantang klw gugur ya, sy skrg ni dlm proses gugur, darah kluar hari2 tp kantung blm kluar lg,so sy x thu cara berpantang mcmna, sbb ptma kali

saya terus dtg period. then next month tu pun period lg..so normal every month dtg period..anak saya 2 bulan skrg fully bf

Terus period walaupun breastfeeding

period 3 bln je😄

Terus period

terus period