Saje meluah haha

Sedihnye tengok anak 7 bulan masih pakai pampers saiz s tape masih rapat lagi 😿 saye cube untuk terime anak saye tak boleh debab macam orang lain. Tapi sedih. Kbye

12 Balas

ank first sya pn mcm tu..baby lain 2 bulan dh 4 kg..ank sya bru 2 kg je..kdng tu kecil hti jga sya bla fmily sya ckp...ank sya x debab² pn..skrng ni umr dh 3 tahun brat 11 kg je..tu pn mcm² orng ckp..sya x bagi mkan laa..sya bagi mnum ssu murah laa.. orng x tahu btapa sssahnya sya mnjaga,bgi mkn.. ni bby no 2..umur 3 bulan brat 6 kg.. tpi x debab juga mcm ank org lain.. sya x nk fkir dh mlut orng..lntak sana laa.. jnji ank sihat aktif pn dh ckp elok bgi sya...

5mo ago

Saye tak kesaa dengan mulut orang, cume saye sendiri sedih kadang2. Baju mase nEwborn boleh pakai lagi, pampers masuh s. Hahaha saye okay cume sedih.

its okay awak. anak saya pun pakai S sampai 1y6m ++. brand Genki pants tu 🥹 masa baby debab, membesar makin slim pulak. baju masa baby pun masih pakai. 😂 kadang sebab tak sihat, kurang makan, berat naik slow je. sekarang dah 2y masih berada di line kuning. jangan sedih tau 💪🏻 kita cuba yang terbaik untuk membesarkan anak, dan pada masa yang sama, anak sihat, active, pun okay tu 🥰

5mo ago

@El, anak saya dari 6bulan-11bulan: 6.8kg 😂 sama jugak statik dan pernah juga turun dalam 200g sebab kurang sihat. tinggi dia okay ✅ masuk 1y, 7kg. sekarang 2y+, 8.6kg. 2bulan sekali check berat di kk.

hi sis.. klu baby sis baby iugr, memg normal baby kcil even ble da lahir.. baby susah nak naik berat.. tp jgn rsau asalkn baby nak mkn n mnum susu tu kira bgus.. cuma baby memg susah berat nak naik.. dont blame yourself ye mommy...

5mo ago

tak apa awak. selagi menyusu ok, mkn ok, kencing bnyak, berak ok ,ok la tu . bukan awk sorg je hadap benda mcm ni.. sy pun. cuma ank sy lain pulak cerita 🤣🤣mmg Ada je budak yg mkn kuat smua kuat tp berat tetap susah naik.. takpe.. bertabahlah Kita..

Sokay sis. Tak debab takpe yang penting anak sihat, cukup makan dan aktif. 🥰 anak saya pun setahun 5 bulan boy, berat baru 8.4kg. Saya tak bawa anak checkup kk so takde la rasa stress kena tekan2 dengan nurse.

4mo ago

Sis tanpa nama, anak saya SETAHUN 5 BULAN sis. Bukan 5 BULAN 😊

kdg² gitu lah sis, ada time org time baby, bdn debab2 nnt dh besar kurus sgt pulak, ada org time baby biasa2 je nnt dah besar besar pulak, bukan tgk time kecik jee, janji sihat tu yang penting hehe

5mo ago

Itu laa, ade jugak orang pena cakap gitu, tapi biase laa kekadang ade mase datang rase sedih camni, padehal hari2 biase okay je.

Kalau normal should be ok sis, kalau macam saya ni baru nak masuk 3 months dah kena tukar saiz m 🥲🥲 idk la kenapa orang bangga sangat anak dia gemuk kalau saya tak, cukup la naik ikut carta

5mo ago

Hehehe saye takde laa nak debab pun, cume nak ikut carta macam yang lain. Sebab anak saye 7 bulan masih line kuning lagi.

tak apa sis janji anak sihat.anak sya dah 3 tahun masih pakai saiz m.dah refer doktor pakar tapi ok juga dia cuma berat badan dia tak naik2.

5mo ago

Terima kasih sis

Anak sy setahun dua bulan baru tukar pampers saiz sis . Anak sy pun tk debab lagi baka kecil ikut sy. Janji sihat anak tu yang penting

5mo ago

Tuh laa, saye pun baka kecil, saye pun bmi pun kelaut. Tuh laa, alhamdulillah anak sihat.

Maaf sis. Semoga membantu

5mo ago

oh doc amalina daud, itulah tu, ada lagi 1 post pun sama dia comment ni. 😅

berat baby bpa kg dah awk?

5mo ago

xpa awk,janji baby sihat sudah .biar laa org nk kata apa pun