Pampers baby

Hi mommy. Boleh bagi cadangan tak pampers baby berat 7kg? Sekarang baby pakai drypers wee wee dry saiz m tapi macam besar dgn dia. Kerap leaking dekat tepi. Saiz s pulak ngam ngam je. Boleh bagi cadangan pampers lain tak?

20 Balas

saya pernah pakaikan baby dryperz, huggies dan paling lama bertahan mamypoko. mamypoko punya quality lepas tukar size NB & S kepada M terus quality out, baby berak je bocor lepastu tebal pulak tu, tak suka tebal sebab nanti kencing melayut jadi bocor. sekarang tukar brand hoppi , chlorine & chemical free . saya dah cuba pakai 14jam masih orait. almost sama quality dengan Apple Crumby . btw kalau dah 7kg boleh dah pakai jenis pants tu, senang sikit. tips lain selain cari diaper brand lain, lepas pakaikan diaper jgn lupa lalukan jari kita kat celah kelengkang diaper tu utk buka getah supaya tak terkelepet ke dalam, kadang sebab tu juga jadi leaking. semoga membantu 💕

Anak saya pakai Mamypoko, ni paling favourite lah sebab dia macam banyak ruang sikit dekat bahagian paha so celah kangkang tak merah. Saya pernah try Huggies dengan Petpet. Pun bagus tau. Satu lagi, Pampers dengan Anakku. Kalau nak premium sikit Apple crumby bagus gila. Tapi mahal lah. Dulu pernah pakai in house brand Lotus (masa guna nama tesco). Tu pun elok jugak

1y ago

Okay terima kasih untuk cadangan. Nanti saya beli sample untuk cuba dulu.

paling terbaik bg sy..kemas n fit..penyerapan kencing n ketahanan bocor pempes molfix n diapex day pants y baru.ank sy jns chubby umo 1 tahun 10 bulan berat 17kg..kencing n poo2 bnyk..kulit jgk sensetif.pakai jenama lain sume x sesuai

anak sy 7.4kg 3bln n pakai huggies size m...8jam pun xbocor,kdg mlm sy da trtido lupe nk tukar mandi petang tu,subuh tukar baru bocor sikit... huggies n mamy poko la the best stakat ni sy pakaikan anak,tp jenis tape...

saya pakai Mamypoko sebab tak leaking...anak saya 7kg juga pakai Mamypoko pants saiz M ...kalau Huggies pun ok juga...better Mamypoko or apple crumble (ni Mahal skit)...Mamypoko antimos pun ok..🥰💜 selamat mencuba

Boleh cuba produk Bebimora.. Alhamdulillah serasi ank sy pakai.. Kdg2 mlm pernah juga terlupa nak tukar kn pampers.. Alhamdulillah x bocor..

kalau still nak guna drypers, boleh try tukar ke pants. sbb pants saiz M mcm ketat sikit. sesuai utk baby 7kg.

7kg saiz m tp besar? anak sy pn 7.++kg.pkai saiz L drypers.ok je tu pn nk tukar xl.😁

1y ago

Iya baby 7kg tapi macam besar sikit dgn dia saiz m tu. Sebelum ni kerap bocor maybe sebab tak tarik dekat celah kelangkang. Sekarang alhamdulillah dah tak bocor.

Sblm ni pakai huggies ultra yg hijau tu.. skrg jatuh cinta dgn MOLFIX

dlm byk² pampers sy try dekat baby sy. pet² yg terbaik setakat ni.