BERAT NAIK

Hai semua.nak tanya normal ke berat naik 3kg 2minggu. Skrg saya baru 21 mnggu. 🤗

12 Balas

Tak normal, saya pun terlbih bert 1 kg pstu nurse bsing , selang bape hari kene cek bp kt kk… tpi saya jenis x blh perut kosong nnti pedih ulu hati .. setiap hri cuba control mkn tpi mknn setiap hri sdp2 mai dpn mata😭

disarankan utk 2nd trimester ni utk naik maksima 1kg untuk 2 minggu. kalau lebih nanti kena ambil bacaan BP setiap selang sehari, takut ada risiko pre-eklampsia

Sy naik 1kg setiap bulan. Tp sejak HB low mls pikir da makan je. Dah 24minggu ni tak leh nk control mkn sgt sbb bby da besar badan cpt penat kalau control sgt mkn.😫

10mo ago

btul,bila HB low mkn dh xbleh nk trlalu diet risau sbb kerap nk pitam,doc kk sy xmrh cuma juz ckp pntau BP sja..2w brat naik 1kg😅 last month sbulan naik 0.35kg je.

jaga makan sis. sy 20 week mnum air gula sangkut 😅 2 minggu doc suruh diet gula, esok test gula lg. harap2 berhasil diet sy 2 minggu ni.

kna stop mnis n bykkn buah n sayur katanya..nasi pun kna kurangkn.. tp lpr 🤣 mnis la kna stop utk elak berat naik..

Tak normal. Saya dalam masa sebulan naik 3kg kena bebel. And skrg kena datang kk sehari sekali check bp 😅

tak normal nnt kne bebel ngn nurse kt kk..blh naik 2mggu tu dlm 1kg je..lbh tu mmg dy bising nnt..

tak kot.saya seminggu naik 1kg alamakk apa lagi kena bebel lah.sekarang tengah control makan😂

same lahhhh...ni try nak control balik...selalu nye lapar time malam2 nak tido😁😁😁