Normal x klau berat badan sebelum mengandung 49kg.. skrg 25weeks berat 57kg? naik 3kg dlm sebulan..

24 Balas

tak normal la sis klau sebulan smpai 3kg naik. tapi nak buat cmne, lapar je kan. mcm sy 10w 55kg 25w 56.6kg..sy tiap2 hari timbang berat, sy bajet seminggu 400g je berat kne naik ikut BMI. so sebulan 1.6kg.klau rse naik trlebih tu, kawal balik la mkn. asal lapar je sy mkn buah2, minum air masak bnyak2, sbb prgnant kalini sangkut gdm..klau boleh biarlah gdm on diet je, takmo smpai kene insulin ke pebenda smua tu😅

Normal je sis 😅 sbb masa pregnant mmg selera makan bertambah plus berat baby and air ketuban lagi. Cuma klau nurse tak bising, ok je. Time pregnant mmg akan naik berat 10-15kg. Apa pun jgn lupa makan buah dan sayur. Semoga dipermudahkan sampai bersalin 😊

berat sy sebelum mengandung 58kg, awal2 mengandung berat naik 60 kg. hari tu cek berat masa 15 minggu nurse suruh control mkn sbb berat baik 2 kg dlm mse 5 minggu.. mcm mana nk control kalau lapar memanjang.

Sy asal berat sblom preggy 45. Awal2 alahan teruk + puasa berat turun 43 masa bukak buku. Sekarang back to normal balik naik 45kg tp nurse suruh mnum air gula sbb naik 2kg dlm sebulan

Normal tu. Asalkan tak sangkut gdm, jangan risau. Cuma doktor akan suruh kita minum air gula untuk test kasar gula dlm darah. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Sy masa awal2 sebulan naik dlm 0.5 kg, ada masa jer naik lebih skit, dlm 6 bulan ni naik dlm 3-4 kg, as long baby growth, air ketuban cukup, ok dah rasanya

sepatutnya naik 1 kg atau 1 kg 500g sebln. klau lebih nanti doktor suru mnum air gula. mcm sy... naik 2 kg sebln trus kna suru mnum air gula

tu takpe sis . saya dalam masa 2 minggu naik 4 kg 😅 alhamdulillah gdm takde .anak pun dah keluar dah hahaa

xnormal sis.. saya sminggu naik 2kg lbh pn xnormal kna cek bp stiap 2hari skali.. now dh 39w... tnggu tnda ja

normal kl xde kncing manis..cam sya masa preggy naik sbln 3kg cek smua alhmdulillah ok xde kncing manis🤭