ᴊᴜsᴛ ᴍᴜᴍ

sᴀʟᴀᴍ ? ɴᴇʀᴠᴇss ʟᴀ ᴅᴜᴇ ᴅᴀᴛᴇ 14 ʜᴀʀɪʙᴜʟᴀɴ ɴɪ ᴛᴀᴘɪ ᴛᴀᴋ ᴀᴅᴀ ᴛᴀɴᴅᴀ ɪɪ ɴᴀᴋ ʙᴇʀsᴀʟɪɴ ʟᴀɢɪ? ᴍᴇᴍᴀɴɢ ᴡᴀᴊɪʙ ᴋᴇɴᴀ ʙᴇʀsᴀʟɪɴ sᴇᴄᴀʀᴀ ᴘᴀᴋsᴀ ᴋᴇ ᴋᴀʟᴀᴜ ᴅᴀʜ ᴛᴇʀʟᴇʙɪʜ ᴅᴜᴇ ᴅᴀᴛᴇ? sɪᴀᴘᴀ ʏᴀɴɢ ᴘᴇʀɴᴀʜ ᴀʟᴀᴍɪ ᴍᴀᴄᴀᴍ ɴɪ

20 Balas

Anak ke3 dua raya pertama thn 2015,tp baby nk bg ibu dia beraya seminggu,mlm sblm serah diri mmg doa byk2 dlm solat biar sakit sndri xnk induce,alhamdulillah sblm subuh rasa skt pinggang ckit2,lps subuh,solat n siap2 mkn lm mkn sakit,p spital mkn2 kt cafe... p check ada bukaan dh tggu nak daftar lama sgt mkn lama mkn skt,doktor srh baring2 dl,lps tu mkn sakit,doktor tnye nk ubt thn sakit x,sbb dia ckp myb lmbt lagi,trus cocok kt pungugn apa xdan stghjam nk teran,hahaha kalut trus msk wad bwh tu tak dan nk daftar wad atas.. 12 lbh tghari kuar la boy bkn main kuat dia nangis...doa la sis n dkt nga due kena aktif ckit kuat gerak p mai insyaallah baby cpt nk kuar😍😁

5y ago

saya memang jenis aktif, sikit ii nak jalan

Sama lah kita.. due date saya 13.11 ni tapi sampai sekarang tak ada tanda2 mcm nak bersalin lagi..now anak no 2.. masa anak no 1 dulu pun over due n kene paksa..last2 emergency caeser.. saya doakan semoga perjalanan kita dipermudahkan ye.. amin..

Salam Mommy.. Bergantung pada kesihatan & keadaan semasa baby n ibu. Doktor akan bgtau samada boleh lanjutkan tarikh kemasukan ward. Teruskan berdoa semoga dipermudahkan.

5y ago

Aamiin yra. Senyum selalu 😍😍

Sme lah kita....14hb due tanda pun tk ada masih gagah bekerja sbagai cashier dan berdiri 8 jam...dah byak kan berjalan dan berdiri kalau tk juga 14hb kena induce.

Mcm sy..xde kuar ape2 tanda..trlebih due....masuk wad..doktr bg ubt pkse bersalin..pkl 6 ptg dh rsa sakit..hrap2 ada kuar tnda ..yg kedua ni

Same sya due date 17/11 nie dktor bg tmpoh smpi 14/11 klu xbslin kne pksa rela serah diri smpi smpi hri nie xde tnda2 pun lgi.

Banyakkan jalan sis.. insyaAllah cepat bukaan nnt.. berbual2 dgn bayi, yang penting banyakkan berdoa ye ❤️❤️

Mungkin kena induce, ataupun emergency czer. Banyakkan berjalan sis. InsyaAllah, nanti saluran terbuka :)

Semoga sis & baby safe delivery nnti.. Sy pun nervous ni wpun due 9 minggu lagi 😂

Wajib bsalin paksa klu terlebih due Takut baby tmbh bam2 dlm perut😁

Soalan berkaitan