bp tinggi

Blh x share tips² mcm mna nk bg bp ok?? Tiap kali cek mst bp mencanak² naik?...

5 Balas

I baru kluar ward sbb bp tinggi. 1st reading mmg tinggi. 2nd reading nurse suruh baring mengiring ke kiri, bp turun & reading cantik. Tp doctor admit sy kat ward hantar pakai ambulans. I kena bagi ubat darah tinggi kat hospital.. Bila bp turun doc x bagi I apa2 ubat dah.. Risau gak.. Saya ada perasaan gemuruh.. & family mmg ada history bp.. Haihh..

4y ago

mase admit makan ubat x.sbb doc pakar cakap kalau dah consume ubat kene makan ubat sampai beranak..

Awk try cek BP baring mngiring, mcm sya mmng x leh cek BP bila ddk akn tinggi 149/90... Jadi misi akn sruh baring mgiring bru bcaan ok 117/60

4y ago

sama kadg kdg time duduk dapat jugak bacaan cantik.tapi kalau nurse x puas hati nak remdah lagi die suruh baring mengiring..kdg pelik jugak..baring ok dan lagi ok..

Klu sya dlu pn cek msa dduk tngi klu mnyiring limpang dia akn ok..moga kta dn bby sntsa sht2 sllu

Kena bertenang dan jgn buat kije berat2 atau berlari ke ape2 sblum ambik bp..Xpon ambik tme baring..

4y ago

Hejeeee sye klu tgk bp tu biasa je xade gmuruh pon...

Mcm sy bp sy rendah. Mcm mn nk naik kn plk ea? G checkup x tntu bp tu. Tlg pless