Bersalin Tepat Pada Due Date?

Hello Mommies! Komen di bawah, ada yang terlajak awal atau terlajak lewat tak?🤰🏻

Bersalin Tepat Pada Due Date?
107 Balas

due date 15/10 baby lahir 29.9.22 dua kali masuk ubat cm x buka2..lps ubt kdua bukaan msih 1.5cm..Dr dtg bawa belon pula..slps 24 jam induce guna belon bukaan 4cm trus kena hntr ke dewan bersalin.. dri jam 7pg smpi 4.45pm bukaan ttp sama.. endup Emergency czer... baby 2.18kg..sbb tu pakar kata pintu servik still tebal xda penambahan bukaan sbb bby kcil x leh push jalan. Dugaan anak pertama..alhamdulillah now da beransur pulih

Due-24/02/2022 Kena serah diri dekat hospital 09/02/22 sebb gdm insulin . 3 hari duduk hospital kajang. Demam n test positive covid. Tengah2 mlm kena tranfer ke hospital klang ,. 12/2/2022 kena ceaser sebb covid n doktor xbgi bersalin normal. Alhamdullilah keluar baby girl . Tapi mami n baby kena berpisah selama 10 hari. N kena kuarantin kat hospital. Tak bole tengok muka baby n suami pon xbole jumpe.Time ni tuhan je tau, sedih sangat.

anak pertama overdue 1hari anak kedua xkeluar² sampai induce masuk ubat 3biji tetap xkeluar last² czer jgk macam abg dia abg lebih 1hari due tapi songsang emergancy czer adik plk semua ok kedudukan ok tapi xnk keluar walau pun dh masuk ubat ketiga🤣

Besalin ikot due.. mmg nk serah diri sbb xleh over due.. malam tu da sakit.. pagi sampai hsptal, turun kereta air ketuban pecah.. bukaan baru 2cm.. sbb kn terlalu sakit.. dlm masa 4jam sy besalin tanpa sebarang bantuan 😂 Alhamdulillah

Ank first overdue, 40w7 days, no 2 awal 1 minggu sblum due, due 4.7.16 tp 28 bln 6 nk kuar sangt dh 😀, no 3 btul2 tarikh due dia kuar 25/2, no 4 kuar 1 hari sblum due, nk kongsi tarikh birthday dgn abg dia jgk 25/2

7/7/2015 anak pertama terlajak awal lahir disebabkan jatuh , 31weeks dah lahir dengan berat 1.7kg , 2bulan dduk hospital 🥱 anak kedua pula tengah tunggu due date 1/12/2022 , semoga dipermudahkan urusan ku amin 🤲🏻

tlebih hari...jantung anak tidak bagus terpaksa cazer bius stu badan...tapi skrg rezeki pregnant 17weeks..yg czer pada tahun 2021...sy harap pada tarikh due date 2023 sy bersalin normal🤲

Anak first terlebih 2 hari 40minggu 2hari ,due date 7/4/20 skali kluar 9hb 4 bersalin normal . ank kdua bsalin awl 37minggu 5hari ,due date 2/10/22 Bsalin 16hb 9 bsalin czer d sbbkan jantung anak lemah.

1st pregnancy - bersalin before due date. 38weeks 2day. 2nd pregnancy due date 8.1.23 semoga urusan semua mommy dipermudahkan❤️

2y ago

yeee akk pon nk berslin ank tu dh nk dkt 2 tahun kan ..yee betul yg pntng suami knee faham yang tuu

Terlajak awal @ 37 weeks, emergency czer. Due to baby suspected iugr (scan 2.1kg but keluar 2.6kg), saluran darah to kepala & perut deteriorated (risk to the baby) & breech.