Pedih hulu hati masuk trismeter 3

Selamat pagi,nak tanya normal x sakit pedih hulu hati semsa masuk trismester 3😊

10 Balas

Saya pn tengah lalui sekarang. 34week pregnancy. Kdg rasa bazir makanan sebab nanti bila heartburn tu datang confirm akan pakej sekali dengan muntah ape yg dah makan tadi. Selalu saya tinggikan sikit bantal bila nak tido tu. Kalau tak nanti ada la yg terjaga pukul 2 3 pagi muntah.

sy selalu alami pedih ulu hati..prnh juga 2nd trimester dh kena..time tu rasa mcm nk bersalin cepat² je😂😂..mungkin juga kafein penybb pedih ulu hati..kdg tu minum milo pun sy rs cepat pedih ulu hati..

tgh lalui.. kdg sbb kita lambat mkn puncanya.. 2 jam seblum tidur kena amik dinner.. lps tu sblum tidur minum air 1 gelas.. stanby air dlm botol.. kdg2 mlm2 buta pun rasakan.. minum lah air sikit time tu..

2y ago

btol klau mlm nak kencing tu mula lah sakit pedih ulu hati tu dah kecing bagun mcm terkejut

sya setiap mlm lah kata kan pedih ulu hati ni kalau mkn pedas pun tak dapat tak pregnant pun tak ada kena pedih ulu hati sejak pregnant ni kena pedih ulu hati kalau mlm tu terbagun tido tu kena lah

Selamat pagi. Saya juga ada pengalaman kerap kena pedih ulu hati masa trimester 3. Elakkan makan makanan/ minuman yang bergas, terlalu pedas dan makan terlalu banyak dalam satu-satu masa

2y ago

sya kurang minum minuman bergas. .mungkin sbb terlalu byk mkn n lapar

saya dah start semula rase nak muntah..lambat sikit salah..byk mkn salah..husband hanya mampu kesiankan saya shj dan xtau camana nak tolong..anak ke3 ni mmg lain dr yg lain..

Normal..cuba try makan nestum ..sya kerap mcmtu masa tgh2 mlm..saya makan nestum ...trus hilang..mgkn perut kosong

ya sama. sampai rasa nk muntah balik bila lpas makan. tak tahu la kenapa

tngh alami

normal kdg