pedih ulu hati

hello mom's nk tanya normal ke kadang mlm hulu hati pedih je n mcm mna cara nk atasi pedih hulu hati???,,,klo pedih hulu hati mesti rasa sesak nafas n muntah n terasa sakit sgt kt area atas perut...btw saya da preggy 19 minggu...

1 Balas

elak mkn berat lepas pukul 6/7 ptg.klau lapar just mkn y ringan cam biskut dgn susu.klau nk tido tinggi kn bantal n mengiring.sy dlu tido duduk lngsung xleh flat..outo mnyembur reflux dtg.klau psl mknn or mnum sy x brani suggest sbb atas penerimaan org berbeza..mcm ada org blh je mnum susu ada org xblh.sy dlu mkn yogurt and Pisang..rendaman air kurma.lepas mkn mnum pun xleh baring kne ambik mse