Keputihan. Kalau geli jangan tengok gambar

Keputihan ni tak normal kan? Bau tak ada.. tapi gatal. First time mcm ni 😭😭😭.. saya nak pantau hari ni jadi begini lagi ke tak.. kalau ya, terus pergi jumpa doktor lah. Ada tips cara nak ikhtiar sendiri atau pengalaman yg blh dikongsi tak?

Keputihan. Kalau geli jangan tengok gambar
16 Balas

teruk sgt tu sis .saya pun ade keputihan jgak tp sy x gatal ..keputihan sy warna putih susu .sy stiap x nk berak saya slalu korek2 miss v sy bersih tepi dinding faraj kita .kena slalu bersih kan dn kne berani korek2..klau di biarkn jadi macm sis ni la.dan slalu guna pencuci wanita .utk ibu mengandung

Cepat prg Hsptl, bahaya klu ada keputihan mcm ni. Baby boleh lahir awal nanti.. masa sy mengandung anak first sy ada mcm ni, masa tu 30 minggu, sy xprg Hsptl lps sampai 31 minggu leaking, emergency czer.. baby xcukup bulan bukan senang nk jaga..

Hi. Saya tak pernah mengalami tapi Nurse di kk selalu ingatkan Kalau keputihan teruk masa pregnant sebaiknya bagitahu. Puan boleh bagi gambar ni pada doktor atau nurse. Bahaya keputihan yang banyak semasa pregnant takut ada kesan pada bayi bila lahir

kne updte kat nurse or doctor..nnti boleh check..takut ada jgkitan bacteria..gbs pn Salah 1..klau ok nnti doctor bg ubat insert tu

tak normal ni sis, kalau keju mcm ni dia melekat dekat dinding saluran nak ke rahim tu. doc pun ckp kalau jadi mcm ni mmg kena cepat cepat inform. takut jadi makin teruk

sy suggest bgthu dr sis..Nnt dr akn bg ubat pessary..Klau xresolved jgk,mintk dr ambk sample vagina..Tkot gbs..Bhye klau kite xtau kite ade gbs,risiko pd bby nnt..

Tak normal sis. Saya macam ni jugak. Gatal.. tapi tak berbau. KK amik swab sample. Saya gbs .. so nanti inform nurse time check up.

2y ago

Gbs tu Group B Streptococcus, sejenis kuman yg ada dekat kita punya vagina. kuman ni tak bahaya kat ibu, tapi bahaya kat baby nanti. Sebab tu kalau dah detect awal gbs, nanti time nak bersalin kita akan diberi antibiotik utk lindung baby before bersalin

Tak normal. Mcm dah kena infection je. Kena rawat cepat2. Jumpa dr secepat mungkin dan inform nurse

tak normal ni sis . kena cepat g tau nurse amik sample . takut gbs . bahaya utk baby