Keputihan awal pregnant

Normal ke kalau ada keputihan yg banyak time pregnant? Sy pelik sebab banyak yg keluar kalau dibandingkan sebelum pregnant dulu , risau jugak. Tapi tak ada gatal , bau dan sebagainya. Nurse dah pesan , bagitau dia kalau ada keputihan yg melampau, mcm bau and colour kuning sgt nak kehitamana something. Tapi ni putih je cuma banyak. Confius nk bgtau nurse ke tak ni 😂 Normal ke? #SeriusTanya #newmom #bantujawab

2 Balas

Saya pun macam awk keputihan byk , masa 8w tu saya pergi scan n terus tanya doc . Doc kata normal je kalau warna putih2 camtu, tapi kalau berwarna selain putih tu awk kena check doc. Nak lebih kepastian refer doc terus .

Bagitau je nurse. Tiada masalah. Mungkin sbb hormon atau suka makan manisan sbb bakteria suka gula