Ibu mengandung makan orange

Boleh ke sy mkn buah oren? Sy skrg 8minggu 2 hr, selalu mengalami gastrik.. 😢 apakah makanan yang sesuai untuk sy makan? Minta pendapat mommies

7 Balas

sebaiknya sis isi perut dulu sebelum makan buah oren. sbb ada gastrik kan. makan ape yg sis rasa selera nak makan. mcm sy masa awal² dulu mmg tak selera nak makan ape². makan je muntah. yg saya boleh makan cuma keladi je. hari² goreng keladi 😅. astu makan buah oren/mangga muda nak hilangkan mual. tiap kali mengandung saya paling suka buah tembikai. hari² makan tembikai. jus tembikai. kenyang lah jugak. sebab nak makan yg berat² mmg tak lalu.